30 Ian · Bianca Keren · Nici un comentariu

Aromele Cubei – O experiență de neuitat

O vacanța vibrantă în ritm de dans și arome exotice

Încă de la primele ore ale dimineții când ne vom întâlni în aeroport veți simți deja entuziasmul a ceea ce urmează: 10 zile care vor deveni amintiri de neuitat într-o alta lume.

Si vreau să vă asigur ca nici călătoria cu avionul, nu va fi la fel cu ce ați experimentat până acum: pentru că, deși ne vor aștepta 10 ore de zbor, acestea vor trece ușor când ai la bord cele mai noi filme, măncare și, bineînțeles, șampanie!

cuba-1202440_1280
makeup_20161219140517_save

Dar să facem cunoștința: sunt Bianca, consultat în turism și croaziere, membru de nădejde a extraordinarei echipe de specialiști al agenției Carpatour.

Am avut norocul și plăcerea să fiu însoțitorul primului nostru grup în Cuba… și trebuie să vă mărturisesc că abia aștept să mă întorc :-) .

cuba

Cuba este o țară verde cu o vegetație luxuriantă, o țară veselă cu oameni frumoși. Arhitectura superbă și viața străzii îți dă acea poftă de viața pe care, hai sa fim sinceri, în contidianul nostru, nu toți o avem sau o pierdem prea ușor.

Cuba nu este o țară pe care o vizitezi pentru servicii sau lux. Nici pentru că este ieftină, asa cum este Asia. Este o țară în care mergi pentru a vedea cum a ramas prins un popor în timp și unde poți avea o vacanță plină de experiențe “Bela Cubita” așa cum spun cubanezii despre țara lor. Este o țara unica și asta o spun fără orice exagerare și este imposibil să nu te îndrăgostești de ea.

Și acum probabil vă veți gândi la toate celalalte destinații pe care dvs. le-ați vizitat și vă veți întreba: să mă îndragostesc de Cuba?! De ce?

Pentru că este un paradis tropical, cu 7 zone declarate de Unesco rezervații de biosfera. Pentru că la orice pas ai palmierii regali, drepți si maiestuoși, cu trunchiul argintiu și coroana perfectă, care te acompaniază ca niște adevărați soldați tot drumul prin această țară! Câmpurile de tutun și de trestie de zahar sunt parcă pregatite pentru poze! În Cuba auzi clip-clapul cailor și huruitul căruțelor, principalul mijloc de transport în această țară și poți să vezi și să experimentezi balansoarele care nu lipsesc din nici o casă! Pentru că au cele mai bune trabucuri și cocktailuri din lume! Pentru ca au o muzica vie, mașini și case colorate cum nu am crezut că există vreodată! Pentru că este o țară așa cum alta nu mai e!

Ce vizităm?

catamaran-326555_1280

O zi cu catamaranul în Varadero
Pentru o excursie de o zi cu catamaranul se plătesc aproximativ 90 CUC de persoană. Acestea sunt în general vase noi cu echipaj haios, iar masa va fi bogata: lobster & cocktailuri inclusiv muzica live! Inclus va fi înotul cu delfinii, se poate face snorkling și bineînțeles, se poate face multă plajă.

Three Cities (Cele 3 orașe) poate fi o excursie extrem de frumoasa, dar vă anunț că va fi un pic obositoare.

Santa Clara – orașul care are ca punct principal de atracție mausoleul lui Che Guevara: pentru cine știe povestea și istoria lui El Comandante, merită vizitat!

Trinidad – un oraș bijuterie prins parcă în timp, care asemeni Havanei face parte din patrimonul Unesco, colorat, colonial; multe de vizitat unde vom găsi restaurante frumoase și multe magazine cu suveniruri.

Cienfuegos – o localitate cu rădăcini frantuzești care este dea dreptul încântătoare!

cuba-1249337_1280
palm-trees-620732_1920

Montego Bay este situat in nord-vestul insulei și, totodata este locul în care se găsesc atât cel mai mare aeroport cât și cel mai mare port al insulei  destinația preferată a vaselor de croazieră. Localnicii știu ce vor turiștii, poate de aceea, pentru a-i introduce cât mai repede în atmosfera exotică a Jamaicăi, turițtii sunt întâmpinați cu bere încă de la primii pați pe insula: așa că pregătiți-vă de sărbătoare.

Trebuie să recunosc, că odată ce ai facut primii pași pe insulă mersul devine un fel de dans, deoarece la orice pas se aud faimoasele melodii ale lui Bob Marley …și grijile dispar.

Grand Cayman. Cănd am ajuns în Grand Cayman, trebuie să recunosc că m-am simțit ca acasă, acasă la noi în Europa.

Primii exploratori care au descoperit insula, erau marinari sub indemnul lui Cristofor Columb; iar datorită numărului ridicat de țestoase pe care l-au găsit pe insulă, aceștia au numit-o inițial “Insula Țestoaselor”.

Spre deliciul vostru veți avea posibilitatea de a face scufundari în Sting Ray City sau vizita Cayman Turtle Farm (ferma țestoaselor), unde veți avea ocazi să fiți alături de unele dintre cele mai longevive și simpatice locuitoare ale insulei.

cayman-52328_1280
beach-144571_1280

Cozumel. Deși a fost puternic lovită de uraganul Wilma în 2005, trebuie să vă mărturisesc că atunci când am ajuns pe aceste frumoase meleaguri, m-au fermecat din primul minut.

Insula este faimoasă pentru nenumaratele locuri în care snorkling-ul sau, mai nou, mini submarinele, oferă turiștilor șansa unică de a vedea viața subacvatică, și vă garantez că este ceva ce nu trebuie să ratați. Nu departe de oraș, cam la o oră distanță, puteți vizita ruinele maiașe; pentru cei pasionați este un must do.

Iar dacă în toată această vâltoare vi se va face foame vă invit la o ciorbă de burta: ciorbă ca la mama acasă. O să vă întrebați ei cum?! Da, în Cozumel am avut norocul să merg la faimosul restaurant Dracula, un loc făcut de un român cu dor și iubire de țară: unde mâncarea este pe alese, iar gustul exact așa cum trebui.

Dragii mei, o croaziera în Cuba, nu este ca orice altă croazieră, aceasta va fi un vis din care nu veți dori să reveniți la realitate! Căci aceasta mi-au mărturisit turiștii când ne-am întors cu primul grup!

A fost un dulce vis, care la întoarcere te face uneori să ții ochii închiși, că poate te mai regăsești pe străzile Havanei sau poate vei mai simți mângâierea fină a nisipului din Jamaica.

Veniți cu noi! Vă garantăm că va fi cea mai frumoasă vacanță!

Lasă un răspuns

           

Abonează-te la newsletter

Contact

         

Blog

Croaziere

Croaziere Mediterana, croaziere Europa, croaziere fiorduri, croaziere exotice, croaziere Caraibe, croaziere America de Sud, croaziere Asia, croaziere Emiratele Arabe, croaziere Africa, croaziere America

Powered by

© Copyright 2001 - 2020