22 Feb · Bianca Keren · Nici un comentariu

Croaziera Orientul Mijlociu: Dubai, Abu Dhabi, Bahrain, Doha. De la lux la tradițional

Tocmai am revenit dintr-o excursie de vis !

Piețele souk cu arome ademinitoare , fântâni  cântătoare , clădiri înalte si marețe, lux, eleganță …..toate în câteva cuvinte: misteriosul orient mijlociu.

O croazieră în Dubai, Qatar și Bahrain este o vacanță unică care îți va oferi oportunitatea de a savura aromele exotice ale orientului.

Deși dacă vorbim despre lumea arabă gândul ne poartă la șeici în veșminte albe impecabile, covoare zburătoare sau Sheherezada: dar orientul mijlociu în secolul XXI ne va uimi.

Clădiri înalte și strălucitoare, modernism, eleganță –  totul în perfectă ordine.

Aceasta va fi o călătorie unică, care odată încheiată te face să îți mai închizi odată ochii și să vizezi la susurul liniștitor al apei cristaline, să îl mai saluți o dată pe străjerul din Dubai – marețul Burj Kalifa.

Dubai , Emiratele Arabe

O călătorie în Dubai îți va oferi oportunitatea de a vedea o lumea în care trecutul și tehnologia secolului XXI se îmbină într-o unică panoramă: bogăție, lux și eleganță frumos împletite cu  tradiționalismul lumii orientului mijlociu.

Dubai este un oraș care îți oferă frumusețe și eleganță la orice pas. Aeroportul din Dubai este de o simplitate dulce, în care formalitățile vamale sunt efectuate cu calm și fără o perioadă lungă de așteptare. Primii pași pe tărâmurile acestei bijuterii mărețe ale Emiratelor sunt o invitație ispititoare la tot ceea ce urmează să vezi, să simți și să trăiești.

După o scurtă călătorie de aproximativ 20 de minute cu taxiul vei ajunge în centrul orașului unde clădirile majestoase te vor ademeni și încănta la tot pasul.

Mărețul Burj Kalifa, veghează acest frumos oraș  precum un mândru paznic, măreț și protector. Dubai este un oraș în care transportul este bazat aproape exclusiv pe rețeau de taxiuri. Acestea găsindu-se la tot pasul. Pentru o călătorie de aproximativ 15-20 de minute se vor plăti aproximativ 25-30 de dirhami (1 euro = 3,7 dirhami).

 

Odată ajunși în centrul orașului, o vizită la Mall of Dubai este un must do. Un adevărat paradis al bogăției, a tot ceea ce luxul și eleganța poate oferi. Pentru o sesiune de shopping vor trebuie alocate cel putin 4-5 ore, mall-ul fiind cel mai mare din lume. Ideală este o plimbare prin mall dupaamiaza, urmată de vizionare fântânilor cântătoare seara. Programul acestora este între 7-11 seara, la fiecare 30 de minute fiind un spectacol de lumini și culoare unic și extraordinar.

dubai-1420494_1280
Burj

Un alt frumos punct de atracție al acestui oraș este mărețul străjer al mării: Burj Al Arab. Mândria orașului, o clădire unică, eleganta și impunatoare.

 

 

Pentru o zi de distracție vă recomand o vizită în insula palmierului, Palm Island, la Atlantis Water Park. Parcul oferă nenumarate atracții atât pentru cei mici cât și pentru cei mari, iar pentru o amintire de neuitat puteti să optați pentru o sesiune de poze și pupici cu simpaticii delfini, mândria parcului Atlantis.

Atlantis Dubai Palm Island

Abu Dhabi , Emiratele Arabe

Ca și “fratele” său, orașul Dubai,  Abu Dhabi oferă o amplă expoziție a tot ceea ce poate însemna luxul și bogația. Clădirile impozante slujind cu mândrie capitala Emiratelor Arabe.

Abu Dhabi este un oraș care, deși a adoptat o arhitectură modernă, a păstrat de asemenea și ‘gustul‘ a ceea ce înseamnă tradiția arabă.

Pentru o vacanța în Abu Dhabi vă recomand o călătorie la Ferrari World.

Fie că veti dori doar un tur al faimoasei piste de Formula 1 sau veți opta pentru o călătorie în montaigne rousse-ul care traversează parcul, vizita dumneavoastră va fi una de neuitat.

De asemenea, nu veți putea spune adio acestui oraș fără a vizita Marea Moschee din Abu Dhabi sau Moscheea Șeicului Zayed. Aceasta este cea mai mare moschee din Emirate și a opta cea mai mare moschee din lume. Se deosebeste prin simplitatea la exterior, un alb curat care simbolizeaza puritatea; interiorul oferind un adevarat festin pentru ochii vizitatorilor cu mochete elegante și pereți încrustați cu nestemate nenumărate și frumos colorate.

Manama, Bahrain

Un oraș cu arome de Machboos Numita și Kabsa, oraș care oferă tot ceea ce orientul are mai frumos.

Marea moschee din Manama, este unul din cele mai atractive puncte turistice în care vizitatorii sunt invitați să ’guste’ din ceea ce înseamna tradiția musulmană. O moschee impunătoare care se deosebește prin simplitate.

Mai departe vă invit să vizitați ferma de camile unde simpaticele animale vă așteaptă să le fotografiați și să interacționați cu ele.

Iar daca veți decide să le dați și ceva de mâncare, veți câștiga un prieten pe viața :-).

 

Moschee din Manama
doha

Doha, Qatar

Un oraș înfloritor, cu adevărate nestemate ale arhitecturii moderne.

Clădirile înalte și strălucitoare oferă o frumoasă expoziție a tot ceea ce poate oferi modernismul sec. XXI.

Doha oferă nenumărate atracții turiștilor, dar nu poți părăsi acest frumos oraș port fără o plimbare pe faleza.

Parcurile întinse, împodobite cu frumoase aranjamente florale, sunt „covorul” pe care veți păși în drumul vostru către oaza de liniște: faleza liniștitoare a portului unde vă puteți relaxa și asculta susurul îmbietor al apei cristaline.

msc-sir-bani-yas-recreation

Insula Sir Bani Yas, Emiratele Arabe

Insula Sir Bani Yas, aparținând Emiratelor Arabe Unite, vă oferă oportunitatea de a vă relaxa într-un ambient relaxant și elegant. Plaja întinsă și apa de culoarea smaraldului, locuri de relaxare și atmosfera veselă.

Insula este locul ideal de relaxare dupa o un sejur antrenant și cu multe obiective de vizitat.

O croazieră prin orientul mijlociu, cu siguranță va fi una de success și de neuitat. Fie că veți dori să experimentați tradiția locală sau modernismul, vă recomand din suflet un sejur în perla orientului.

 

Lasă un răspuns

           

Abonează-te la newsletter

Contact

         

Blog

Croaziere

Croaziere Mediterana, croaziere Europa, croaziere fiorduri, croaziere exotice, croaziere Caraibe, croaziere America de Sud, croaziere Asia, croaziere Emiratele Arabe, croaziere Africa, croaziere America

Powered by

© Copyright 2001 - 2020