Croaziere la ofertă

  

Noutăți croaziere

 

MSC, Costa, NCL, Holland America, Princess Cruises, Royal Carribean, Celebrity, Cunard

actualizat 2 martie 2022

 

 

Acum puteți rezerva croaziere fără griji, știind că vă oferim gratuit posibilitatea anulării sau a modificării datelor de călătorie, dacă este necesar.

 
 
 
 

Noile itinerarii pentru Costa Venezia în Turcia și Costa Toscana în Mediterana din martie 2022

 

 

Suntem încântați să anunțăm itinerariile croazierelor Costa Cruises 2022-23, referitoare la două dintre cele mai noi și mai inovatoare nave din flota sa: Costa Venezia, inaugurată în 2019 și Costa Toscana, în prezent în construcție.

Începând din martie 2022, Costa Toscana va oferi croaziere către Turcia, cu plecare din Istanbul iar Costa Venezia se va alătura din mai 2022.
Noile croaziere Costa Venezia în Turcia includ trei itinerarii diferite, toate cu îmbarcare și debarcare în Istanbul, cu opriri mai lungi în porturi, pentru a savura din plin fiecare destinație, vizitând orașe bogate în istorie, ruine antice, situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO și plaje minunate. În perioada 1 mai – 13 noiembrie 2022, Costa Venezia va oferi două itinerarii de 7 zile dedicate Turciei și Greciei, alternând unele cu altele, care pot fi, de asemenea, combinate într-un singur „super tur” de 15 zile cu 8 escale de peste10 ore in fiecare port: Izmir, Bodrum, Istanbul, Kusadasi, Mykonos, Atena, Rhodos și Heraklion.

În iarna 2022-23, Costa Venezia va oferi un al treilea itinerariu de 12 zile în Turcia, Egipt, Israel și Cipru, care va vizita Istanbul pentru două zile, Bodrum, Limassol, Haifa (două zile), Alexandria în Egipt și Kusadasi. Portofoliul de excursii la țărm conceput pentru croaziere Costa Venezia le va permite oaspeților să trăiască experiențe speciale, care să fie amintite, precum Efes noaptea, cu un concert privat într-un amfiteatru roman, admirând luminile Bosforului noaptea, dormind în case sculptate în piatră în peisajele lunare din Capadocia, descoperind bazinele naturale din Pamukkale, dar și Partenonul din Atena, plajele din Mykonos și Rodos, Betleem și Ierusalim.

Noile itinerarii Costa Venezia, care includ pachete „zbor și croazieră” din toate țările europene importante, vor fi disponibile pentru rezervare începând cu prima jumătate a lunii octombrie.

Noua navă amiral Costa Toscana, a doua navă Costa propulsată cu GNL, va fi livrata conform programării în decembrie 2021, cu croaziere începând din 5 martie 2022. Itinerariul pe care nava îl va oferi de la acea dată va rămâne neschimbat, cu croaziere de o săptămână în Mediterana de Vest vizitând Savona, Marsilia, Barcelona, Valencia, Palermo, Civitavecchia / Roma.

Croazierele Costa Toscana programate inițial din 18 decembrie 2021 până la începutul lunii martie 2022 vor fi operate în schimb de Costa Luminosa, care, prin urmare, își va anula programul de croaziere lungi de iarnă în Marea Mediterană, din cauza restricțiilor existente în prezent în Israel.

 

  

Costa Cruises: noile itinerarii pentru anul următor, cu multe inovații pentru sezonul 2022-2023

 

 

Croazierele companiei italiene din aprilie 2022 până în aprilie 2023 sunt acum disponibile pentru rezervare. Printre noile caracteristici se numără debutul Costa Toscana în Marea Mediterană, confirmarea croazierelor pe Amazon și revenirea în Israel și Egipt.

Opriri mai lungi către destinații și ofertă exclusivă de excursii la țărm pentru a descoperi frumusețile celor mai originale rute și locații.

 

Genova, 20 aprilie 2021 – În timp ce pregătește repornirea navelor sale de la 1 mai 2021, Costa Cruises își continuă programul treptat de reintroducere a vacanțelor de croazieră, prezentându-și itinerariile pentru aprilie 2022 până în aprilie 2023, care sunt disponibile de acum pentru rezervare.

 

Compania italiană are multe noutăți în program, pe lângă itinerariile care au avut un mare succes în ultimii ani, pentru a atrage noi călători în croazieră și a-i surprinde chiar și pe cei mai experimentați. În plus, itinerariile au fost concepute pentru a îmbogăți experiența de croazieră, inclusiv opriri mai lungi în unele dintre cele mai solicitate destinații, cu noi excursii la țărm pentru a descoperi trasee și locații puțin cunoscute, dar extraordinar de frumoase.

 

În toate porturile mediteraneene, va fi oferită cea mai lungă excursie din toate timpurile, vizitând locuri greu accesibile de unul singur. Experiența de la bord, care va continua să beneficieze de „Protocolul de siguranță Costa”, va fi, de asemenea, îmbogățită de o experiență culinară reînnoită, cu specialități inspirate din destinațiile vizitate și semnate de un bucătar premiat cu stele Michelin.

 

Pentru sezonul de vară 2022, oferta Costa se va concentra pe destinațiile mediteraneene și nord-europene.

 

În mai 2022 va avea loc debutul în Mediterana a noii nave Costa Toscana, oferind croaziere de o săptămână pentru a descoperi Italia, Franța și Spania, cu o vizită lungă în Ibiza. Nava soră Costa Smeralda va oferi, de asemenea, croaziere de o săptămână în vestul Mediteranei. Costa Smeralda și Costa Toscana sunt primele nave din flota Costa alimentate cu gaze naturale lichefiate, cea mai avansată tehnologie din sectorul maritim pentru reducerea emisiilor. Croaziere în vestul Mediteranei vor fi disponibile și pe Costa Pacifica, care va completa gama de itinerarii dedicate unor locații frumoase din Italia, Franța și Spania.

 

Alte trei nave vor opera în estul Mediteranei, cu itinerarii de o săptămână. Costa Deliziosa va naviga către insulele grecești, cu o întreagă zi și noapte în Mykonos. Costa Luminosa va vizita insulele grecești și Croația, iar Costa Magica va vizita Grecia și Malta.

 

Patru nave vor naviga în Europa de Nord. Costa Fortuna va oferi croaziere spectaculoase de două săptămâni în Islanda sau, alternativ, în Irlanda, Scoția și Anglia. Costa Favolosa și Costa Diadema vor pleca pentru croaziere de o săptămână în capitalele baltice, cu opriri de trei zile la Stockholm și două la Sankt Petersburg și în fiordurile norvegiene.Costa Fascinosa va face croaziere de 12 zile până la Capul de Nord și 9 zile în Marea Baltică.

 

Sezonul de iarnă 2022-23 va include întoarcerea marilor croaziere, la bordul Costa Luminosa: două vacanțe fantastice de 50 de zile, de la Genova la Buenos Aires și de la Buenos Aires la Genova, urcând râul Amazon până în inima Amazonului. Pentru cei care iubesc călătoriile lungi, există și Croaziera în jurul lumiila bordul Costa Deliziosa, cu plecare pe 11 ianuarie 2023 din Savona, care va vizita Europa, Asia, Africa și America.

 

Destinațiile exotice pentru a vă bucura de soare chiar și iarna fac parte, de asemenea, din program, cu un itinerar de o săptămână în Emiratele Arabe Unite, Oman și Qatar, trei itinerarii diferite de o săptămână în insulele din Caraibe. Propuneri noi pentru America de Sud vor fi anunțate în curând.

 

Pentru a rămâne mai aproape de casă, Costa Magica va oferi croaziere de două săptămâni în insulele Canare și Azore, în timp ce Costa Diadema vizitează Grecia și Turcia, sau Israel și Egipt. Costa Smeralda va continua să navigheze în vestul Mediteranei, la care se alătură toamna și Costa Luminosa și Costa Fortuna ofrind minivacanțe pentru o pauză relaxantă de câteva zile. De asemenea, în toamnă, Costa Fascinosa va vizita Portugalia și Spania, iar Costa Favolosa va naviga în Maroc.

 
 
 
 

MSC Cruises: Reguli de călătorie Covid-19

 

 

Dragi oaspeți,

Din momentul în care începeți să vă planificați vacanța și până când vă întoarceți acasă, am evaluat fiecare aspect al călătoriei dvs. pentru a oferi o experiență sigură și confortabilă la următoarea croazieră cu noi. Mai jos găsiți informații importante pentru următoarea dvs. îmbarcare la bordul MSC Grandiosa.

 

Test molecular sau antigenic obligatoriu la îmbarcare.

Toți oaspeții vor trebui să facă un test RT-PCR sau antigen cu tampon înainte de plecarea navei: cu 96 de ore în avans pentru rezidenții italieni și cu 48 de ore în avans de la îmbarcare pentru oaspeții care intră pe teritoriul italian din străinătate (inclusiv oricine a călătorit în țările Schengen România, Bulgaria și Croația în cele 14 zile anterioare plecării navei).
Certificatul cu rezultatul negativ al testului eliberat de laborator trebuie tipărit în două exemplare și prezentat la terminal pentru a începe procesul de îmbarcare. Testul nu este obligatoriu pentru pasagerii sub 2 ani.

 

Pentru a verifica reglementările italiene și pentru a descărca formularul de auto-declarație, vă rugăm să faceți clic aici. Formularul trebuie tipărit în trei exemplare și prezentat la terminal pentru a începe procesul de îmbarcare.

 

La îmbarcare.

La terminalul de croazieră, toți oaspeții vor fi supuși unui test COVID-19 înainte de îmbarcare. Pentru a asigura un rezultat corect al testului de salivă, este esențial să nu mâncați, să nu beți (alte băuturi decât apa), să nu fumați, să folosiți spray-uri nazale sau să vă spălați dinții cu 30 de minute înainte de efectuarea testului.

 

Regulamentul țării dvs.

Înainte de a pleca la croazieră, vă recomandăm să verificați reglementările de călătorie din țara dvs. Pentru a permite întoarcerea în siguranță a oaspeților noștri, în conformitate cu reglementările naționale, MSC Cruises a organizat posibilitatea de a cumpăra și efectua un test molecular RT-PCR sau un test antigen în timpul croazierei (în Palermo). Mai multe informații pe site-ul nostru www.msccruises.com.

 

Important:

Întrucât pandemia și reglementările naționale sunt în continuă evoluție, vă recomandăm să rămâneți la curent cu cele mai recente informații de pe site-ul nostru oficial și de pe canalele dvs. din țara de reședință.

 

Vă așteptăm la bord!

Echipa MSC Cruises

 
 
 
 

MSC Cruises: Croaziere și itinerarii noi pentru vara 2021

actualizat 15 aprilie 2021

 

Noile itinerarii MSC oferă pasagerilor o multitudine de opțiuni pentru o vacanță de neuitat pe mare în Mediterana și în Europa

• Itinerariile reflectă cele mai recente informații în ceea ce privește accesul în porturi și disponibilitatea atracțiilor turistice în destinațiile vizitate de navele MSC;

• Au fost adaugate porturi de îmbarcare noi pentru toate navele pentru a permite oaspeților accesul la nave mai aproape de casele lor, cu până la 15 porturi de îmbarcare doar pentru itinerariile din Mediterana;

• MSC se așteaptă să diversifice în continuare aceste itinerarii, precum și să adauge mai multe în următoarele săptămâni, de îndată ce porturile și destinațiile turistice suplimentare vor fi disponibile;

• Pasagerii vor avea parte de o nouă plajă privată în Taranto ( regiunea Puglia ) exclusiv pentru oaspeții MSC Seaside.

 

Geneva, Elveția – 15 aprilie 2021 – MSC Cruises a anunțat astăzi itinerarii noi și actualizate în Marea Mediterană și în întreaga Europă pentru vara următoare, oferind oaspeților o mulțime de opțiuni pentru sezonul de vacanță viitor. Navele care oferă aceste itinerarii acum complet confirmate vor funcționa în același protocol de sănătate și siguranță de vârf din industrie, care a protejat în maximă siguranță peste 60.000 de pasageri MSC Cruises care au navigat pe navele companiei în Mediterana din august 2020.

 

Gianni Onorato, CEO MSC Cruises, a declarat: „Astăzi avem o certitudine asupra destinațiilor și porturilor europene care vor fi deschise inițial în această vară, certitudine ce se regăsește deplin într-un prim set de itinerarii noi și actualizate pentru sezonul viitor, astfel încât oaspeții să poată rezerva cu toată încredera vacanța pe navele MSC. Eu și întreaga echipă MSC Cruises așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm atât oaspeții care revin, cât și noii oaspeți la bordul uneia dintre navele noastre care vor fi pe mare în această vară și să le oferim o vacanță memorabilă, relaxantă și, mai ales, sigură. „În plus, sunt încrezător că în următoarele săptămâni vom putea să adaugăm noi destinații unora dintre aceste itinerarii, precum și să adăugăm mai multe nave, întrucât vor fi disponibile mai multe porturi și destinații turistice, în special în Spania și Franța.”

 

Iată lista completă a itinerariilor confirmate de MSC Cruises, disponibile pentru rezervare în această vară.

 

Trei nave în vestul Mediteranei, cu opriri în Italia și Malta:

MSC Grandiosa își va extinde inițial itinerariul actual de 7 nopți, ajungând în porturile italiene din Genova, Civitavecchia pentru Roma, Napoli, Palermo, precum și Valletta, Malta. Porturile spaniole Valencia și Barcelona vor fi adăugate la itinerariul curent al navei de îndată ce aceste destinații își confirmă disponibilitatea.

 

MSC Seaside va începe croazierele pe 1 mai din Genova și va face escală în porturile recent introduse Siracusa din Sicilia și Taranto în Puglia, precum și Civitavecchia pentru Roma și Valetta în Malta. La itinerarul navei se vor adăuga apoi escale către portul francez Marsilia, de îndată ce va fi confirmată disponibilitatea acestuia.

În ceea ce privește MSC Seaside, pe lângă gama de excursii protejate destinate acestui itinerar MSC Cruises va introduce o experiență specială de plajă privată în Taranto, exclusiv pentru oaspeții navei. O zi de plajă este o parte importantă a vacanței de vară, așa că acum oaspeții de pe MSC Seaside se vor putea relaxa pe plaja cu nisip de lângă apele limpezi ale Mării Ionice.

 

MSC Seashore la sfârșitul lunii iulie se va alătura flotei MSC Cruises pentru a deveni noua navă amiral și de la 1 august până la 31 octombrie va oferi croaziere de 7 nopți cu opriri în porturile italiene Genova, Napoli și Messina, precum și la Valletta în Malta, Barcelona în Spania și Marsilia în Franța.

 

Trei nave din Mediterana de Est, cu opriri în Italia, Grecia, Croația și Muntenegru:
MSC Cruises va desfășura trei nave în această regiune din ce în ce mai populară pentru sezonul estival viitor, oferind o gamă de itinerarii diferite în estul Mediteranei, oferind porturi de îmbarcare în Italia din Trieste, Veneția și Bari, precum și Pireu către Atena în Grecia pentru a vizita unele dintre cele mai frumoase insule grecești dar și frumosul oraș Kotor din Muntenegru, precum și porturile atât de apreciate Dubrovnik și Split din Croația.


MSC Orchestra va începe croazierele din 5 iunie, oferind oaspeților îmbarcarea în porturile italiene ale Veneției Sâmbăta, Bari Duminica și apoi va vizita insulele Grecești din Corfu, Mykonos, precum și Dubrovnik în Croația.


MSC Splendida va începe croazierele din 12 iunie, cu îmbarcare în Trieste, Italia Sâmbăta și în Bari Marți, cu escală la Dubrovnik în Croația, Corfu în Grecia și Kotor în Muntenegru.

Completarea ofertei în estul Mediteranei este MSC Magnifica din 20 iunie, cu îmbarcare în porturile italiene din Veneția Duminica, Bari Luni și Pireu – Atena Miercuri, apoi cu escală la insula grecească Mykonos și Split, Croația.

 

Germania și Europa de Nord

În Germania, având în vedere incertitudinea actuală cu privire la momentul pentru redeschiderea porturilor locale, navele MSC Cruises trebuie să întârzie începutul sezonului estival din porturile țării până la 15 iunie.

În același timp, MSC Cruises a anunțat astăzi că MSC Seaview va opri în Kiel, Germania, începând cu 19 iunie, în locul MSC Virtuosa.

 

În plus, MSC Preziosa este planificat să plece pe 21 iunie din Hamburg, Germania și MSC Musica pe 20 iunie din Warnemunde, Germania, dacă porturile germane vor fi deschise.

Cele trei nave sunt planificate să ofere croaziere de 7 sau mai multe nopți cu itinerarii fie către Fiordurile Norvegiei, fie către capitalele baltice, conform programului lor actual.

 

Domnul Onorato a adăugat: „Suntem extrem de mândri că suntem în măsură să oferim oaspeților noștri și agenților de turism parteneri pentru vara viitoare o gamă tot mai mare de croaziere către o gamă de destinații diferite din Mediterana și Europa. Vom oferi oaspeților unele dintre cele mai inovatoare și mai moderne nave din flota noastră. Și pentru ca oaspeții noștri să ajungă și mai ușor și mai sigur la navele noastre din apropierea caselor lor, toate itinerariile noastre vor avea porturi de îmbarcare suplimentare. Numai în Marea Mediterană, MSC Cruises va oferi oaspeților săi până la 15 porturi de îmbarcare. „Deși aceste nave reprezintă doar o parte a flotei noastre, acestea includ cele două noi bijuterii de nave, MSC Virtuosa și MSC Seashore, nave care vor fi inaugurate în 2021. Lansarea lor la apă în următoarele săptămâni reprezintă încrederea noastră în interesul oaspeților noștri pentru croaziere ca opțiune de vacanță. Acesta este motivul pentru care ne-am confirmat planurile de construcții noi pentru anii următori și așteptăm cu nerăbdare o revenire treptată a întregii flote MSC în lunile următoare și în sezonul de iarnă.

Domnul Onorato a concluzionat: „Oaspeții care au vouchere pentru croazierele anulate ca urmare a pandemiei la țărm, au așteptat cu răbdare un nivel de certitudine cu privire la ce nave vor naviga și unde. Mă bucur să spun că acum pot rezerva cu încredere o vacanță incredibilă pe mare pe o navă MSC Cruises fie în această vară, fie în sezonul de iarnă care urmează. ” MSC Cruises a confirmat, de asemenea, anularea croazierelor în Caraibe din porturile din SUA până la 30 iunie inclusiv. 

 

 

 

 

Royal Caribbean, Jewel of the Seas începe croazierele din iulie 2021, în Insulele Grecești!

actualizat 12 aprilie 2021

 

Itinerariile din perioada 10 iulie – 23 octombrie 2021 vor avea plecare din Limassol, Cipru, si vor include ca destinatii : Atena si Insulele Grecesti (Rodos, Creta, Mykonos si Santorini).

 

Croaziere in siguranță

 

Pentru o călătorie în deplină siguranță, compania Royal Caribbean a luat decizia ca intreg echipajul vasului Jewel of the Seas sa fie vaccinat impotriva Covid-19. De asemenea, pentru a se putea imbarca pe aceste itinerarii, pasagerii adulti (peste 18 ani) vor trebui sa faca dovada vaccinarii complete impotriva Covid-19 (si sa aiba minimum 14 zile de la data administrarii dozei unice sau a rapelului), in timp ce pasagerii sub 18 ani vor trebui sa prezinte un rezultat negativ al unui test PCR Covid-19, recoltat cu maximum 72 de ore inainte de imbarcare. Toti pasagerii vor face testul antigen la inceputul si finalizarea croazierei. 

 

O altă conditie esentiala pentru calatorie va fi si respectarea cerintelor impuse de Cipru pentru vizitatori, conditii ce pot fi studiate in link-ul:

https://www.visitcyprus.com/index.php/en/cyprus-covid19-travel-protocol

Aceste masuri de sanatate si siguranta se pot modifica pe parcurs, in functie de evolutia situatiei la nivel global.

 

Pentru rezervări până pe 31 MAI 2021 pentru aceste itinerarii, beneficiați de programul „Navigați cu Încredere„, care presupune posibilitatea anularii lor cu până la 3 zile înainte de data începerii croazierei si rambursarea sumelor achitate sub forma de certificat valoric (FCC), ce va putea fi folosit pana pe 30 Apr 2022 pentru o viitoare croaziera cu plecare până pe 30 Sep 2022.

   

 

Norwegian Cruise Line a anunțat noi itinerarii pe măsură ce își planifică reluarea croazierelor din Europa și Caraibe începând cu 25 iulie 2021.

actualizat 7 aprilie 2021

 

Linia de croazieră va relua operațiunile la capacitate limitată, cu vasele Norwegian Jade, Joy și Gem fiind primele din flota sa de 17 vase care își așteaptă oaspeții la bord. Noile croaziere de 7 zile către insulele grecești la bordul Norwegian Jade cu îmbarcare din Atena (Piraeus) încep pe 25 iulie 2021.

În plus, itinerariile de o săptămână din Caraibe vor pleca din Montego Bay, Jamaica din 7 august 2021 pe Norwegian Joy sau din Punta Cana (La Romana), Republica Dominicană pe Norwegian Gem începând cu 15 august 2021.

 

„La mai mult de un an după ce am suspendat croazierele, a venit în sfârșit momentul în care putem oferi oaspeților noștri vești despre reluarea croazierelor”, a declarat președintele și directorul executiv Norwegian Cruise Line, Harry Sommer. Tuturor oaspeților cu date de îmbarcare până la 31 octombrie 2021 li se cere să fie complet vaccinați și testați înainte de îmbarcare. „Am lucrat cu sârguință pentru reluarea operațiunilor, concentrându-ne mai ales pe experiența la bord a oaspeților in ceea ce privește sănătatea și siguranța. „Vom continua să ne evaluăm protocoalele de sănătate și siguranță și să ne bazăm pe știință și pe consiliul nostru de experți pe măsură ce luăm decizii și ne dezvoltăm politicile și procedurile”.

 

Ministrul turismului din Jamaica, Edmund Bartlett, a salutat revenirea NCL la Montego Bay. „Așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm vasele NCL înapoi pe țărmurile noastre și sunt încrezător că acest parteneriat important va ajuta în efortul nostru de a reconstrui sectorul nostru turistic și de a stimula economia noastră în general”, a spus Bartlett. Itinerariile din Caraibe oferă oaspeților până la 11 ore de timp de port cu fiecare escală, oferind doar două zile pe mare și patru porturi de escală distincte. Oaspeții la bordul vasului Norwegian Jade spre insulele grecești se vor trezi într-o nouă destinație în fiecare zi, cu opt până la nouă ore de timp de explorat la țărm.

 
 

 

Vasul Celebrity Apex va începe operarea în iunie 2021, în Insulele Grecești

actualizat 1 aprilie 2021

 

Itinerariile din perioada iunie – septembrie 2021 vor avea plecarea din Atena, Grecia, și vor include ca destinații : Insulele Grecești (Santorini, Mykonos, Rodos) și Cipru (Limassol) sau Israel (Haifa, Ierusalim). Pe site-ul nostru veți putea găsi croaziere cu tarifele „Always Included” (cu 3 beneficii incluse pentru toți pasagerii din cabină: pachet băuturi classic + internet wi-fi Surf + taxa pentru servicii la bord). Au fost puse în vânzare doar cabine cu balcon.

 

 
 

 

Royal Caribbean lansează noi itinerarii de 7 nopți, cu îmbarcare din Nassau, Bahamas, începând din iunie 2021.

actualizat 25 martie 2021

 

Rezervările au început miercuri, 24 martie 2021, iar prima plecare în croazieră este programată pentru data de 12 iunie 2021.

 

După o lungă așteptare, compania de croaziere Royal Caribbean îsi anunță cu mult entuziasm fanii că visul de a reveni pe mare devine realitate!

Adventure of the Seas va opera itinerarii în Bahamas și Mexic, în perioada iunie – august 2021, cu imbarcare din Nassau. Itinerariile vor cuprinde vizite în insula Grand Bahama și în Cozumel, Mexic precum și mai mult timp la dispoziție în destinatia privată Royal Caribbean, The Perfect Day at CocoCay.


Croaziere în siguranță

 

Pentru o călătorie în deplină siguranță, compania Royal Caribbean a luat decizia ca întreg echipajul vasului Adventure of the Seas să fie vaccinat împotriva Covid-19. De asemenea, pentru a se putea îmbarca pe aceste itinerarii, pasagerii vor trebui să facă dovada vaccinarii complete împotriva Covid-19 (și să aibă minimum 14 zile de la data administrării dozei unice sau a rapelului) în timp ce tinerii sub 18 ani vor trebui să prezinte un rezultat negativ al unui test PCR Covid-19. Pasagerii pot fi siguri că siguranța lor, cea a membrilor echipajului precum și a comunităților vizitate sunt prioritatea numărul unu a companiei Royal Caribbean. Detalii privind măsurile suplimentare de sănătate și siguranță care urmează să fie puse în aplicare de Royal Caribbean pentru aceste itinerarii urmează să fie comunicate în scurt timp. Ceea ce se știe sigur este că se vor respecta cu strictețe normele recomandate de experții Healthy Sail Panel, de conducerea departamentului medical din cadrul Royal Caribbean Group dar și de autoritățile locale și sanitare din destinațiile vizitate.

O alta condiție esențială pentru călătorie va fi și respectarea cerințelor impuse de statul Bahamas pentru vizitatori, condiții ce pot fi studiate pe link-ul de mai jos: https://www.bahamas.com/tourism-reopening

 

„Suntem incântați să putem oferi din nou, treptat și în siguranță, vacanțe memorabile în Caraibe. Vaccinurile sunt, în mod clar, un factor decisiv pentru noi toți și, avand în vedere ritmul alert de vaccinare și impactul asupra populatiei, credem că alegerea corecta este să reluam croazierele în acest moment avand la bord atat întreg echipajul cat și oaspeții vaccinati. Pe masura ce avansam, ne așteptăm ca aceasta cerinta precum și alte măsuri să evolueze, în mod inevitabil, în timp”, a declarat Michael Bayley, președinte și CEO, Royal Caribbean International. „Oportunitatea de a oferi croaziere cu imbarcari din Bahamas este dovada parteneriatului extraordinar pe care l-am avut atat cu guvernul cât și cu populatia acestor insule în ultimii 50 de ani. Suntem recunoscatori pentru încrederea pe care o au în noi și în angajamentul nostru de a reveni pe mare, într-un mod sigur și fericit.”

 
 
 
 
 
 

Celebrity Cruises revine pe mare în iunie 2021:

actualizat 25 martie 2021

 

Navigati cu încredere cu Celebrity Cruises intr-un Paradis Exotic: Insulele CARAIBE!

 

Începând din 5 iunie 2021, Celebrity Millennium vas recent renovat ultramodern va opera itinerarii de 7 nopți în paradisul tropical din Insulele Caraibe, cu îmbarcare din St Maarten.

 

25 martie 2021 este data la care se da startul rezervărilor pentru noile itinerarii Celebrity Cruises în Caraibe. Și da, putem lăsa visele deoparte și să transformam în realitate toate planurile de vacanta din ultimele 12 luni. Acel moment iată ca a sosit!

Președintele și CEO-ul Celebrity Cruises, Lisa Lutoff-Perlo, a declarat:

Întoarcerea în Caraibe după mai bine de un an este un moment foarte important pentru noi. Marchează începutul sfârșitului a ceea ce a fost un moment unic, extrem de provocator pentru toata lumea. Am fost în contact permanent cu autoritățile din St. Maarten în ultimele luni pentru a ne sprijini reciproc și a ne împărtăși învățăturile precum și cele mai bune practici. Faptul ca putem oferi oamenilor oportunitatea de a merge în vacanță în siguranță la bordul vasului Celebrity Millennium, recent renovat ultramodern, este incredibil și să navigam de pe aceasta insula magica, St Maarten, este foarte special. Sunt pentru totdeauna recunoscătoare guvernului din St. Maarten pentru sprijinul acordat și pentru întreaga colaborare de până acum.”

 
 
 

Costa Cruises:

actualizat 22 martie 2021

 

Costa reia croazierele începând din luna mai.

GENOVA, ITALIA (22 martie 2021) – Costa Cruises, compania italiană de croaziere și-a revizuit planurile mutând inceperea croazierelor pentru luna mai. Decizia a fost luată datorită restricțiilor încă în vigoare în Italia și în alte țări europene în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel de măsuri nu permit Companiei să ofere oaspeților săi cele mai bune vacanțe de croazieră, în special în ceea ce privește experiența de la țărm.

 

În conformitate cu noul plan, plecarea Costa Smeralda în Italia este planificată pentru 1 mai, cu un itinerariu neschimbat, navigând oaspeții către cele mai frumoase locații italiene, cu mini-croaziere de 3 și 4 zile sau, alternativ, o croazieră de 7 zile , cu opriri în Savona, La Spezia, Civitavecchia, Napoli, Messina și Cagliari.

 

Din 12 iunie, Costa Smeralda va reveni la croaziere de 7 nopți în vestul Mediteranei, cu opriri în Italia (Savona, Civitavecchia și Palermo), Franța (Marsilia) și Spania (Barcelona și Palma de Mallorca).

 

Data plecării Costa Luminosa, a doua navă Costa programată pentru reluarea croazierelor, este amânată la 16 mai, din Trieste și a doua zi din Bari, confirmându-și programul de croaziere de o săptămână în Grecia și Croația, în conformitate cu comunicatul recent al Greciei pentru reluarea turismului internațional.

 

Repornirea croazierelor Costa va continua să fie susținută de implementarea Protocolului de siguranță Costa. Protocolul conține măsuri operaționale legate de toate aspectele experienței de croazieră, atât la bord, cât și la țărm, care au fost implementate în ultimele luni de operațiuni de croazieră. Astfel de măsuri includ ocuparea la o capacitatea limitată, teste pentru toți oaspeții și echipajul navei, verificări ale temperaturii la debarcarea și reîmbarcarea navei, excursii protejate la țărm, distanțare fizică la bord și la terminalele de croazieră, noi modalități de utilizare ale serviciilor de la bord, igienizare îmbunătățită, servicii medicale și utilizarea măștilor de protecție atunci când este necesar.

 

Detaliile itinerariilor, cu opțiunile de rezervare aferente, vor fi disponibile în curând pe site-ul nostru www.croazierelaoferta.ro

 

În plus, compania lucrează și cu autoritățile naționale și locale ale țărilor incluse în itinerariile navelor sale în afara Italiei pentru a defini detaliile reluării croazierelor.

 

După cum s-a anunțat anterior, toate celelalte croaziere programate până la sfârșitul lunii mai și care nu sunt incluse în programele Costa Smeralda și Costa Luminosa actualizate astăzi sunt anulate. Costa este în proces de informare a agenților de turism și a clienților afectați de modificări.

 

 

 

 

MSC Cruises:

actualizat 9 martie 2021

 

În urma comunicatului de presă furnizat deja mai jos, MSC a anunțat oficial extinderea actualului itinerar al navei sale MSC Grandiosa – care va face opriri în porturile italiene Genova, Civitavecchia, Napoli, Palermo, precum și Valetta din Malta – până la sfârșitul lunii mai. În plus, una dintre cele mai inovatoare nave ale companiei, MSC Seaside, va efectua croaziere pentru prima dată în Europa și se va alătura MSC Grandiosa în Mediterana de la 1 mai. MSC Seaside va efectua un itinerariu de 7 nopți cu totul nou, cu opriri în Genova, Valetta în Malta și Civitavecchia sau Napoli, plus două porturi în premieră – Siracusa în Sicilia și Taranto în Puglia; Îmbarcarea va fi disponibilă în toate porturile italiene.

 

Mai mult, ca urmare a întârzierii revenirii la condițiile normale de vizitare ale anumitor porturi din întreaga Europă, MSC anulează toate celelalte itinerarii din vestul Mediteranei pentru aprilie și mai, de asemenea în Mediterana de Est și Europa de Nord sunt anulate croazierele pentru aprilie. Începerea croazierelor în Caraibe se amână până la 31 mai 2021. Detalii aici mai jos:

 

Vestul Mediteranei:
MSC Seaside: Anularea croazierelor din 17 and 24 April;
MSC Fantasia: Anularea croazierelor din 29/4 până în 30/5
MSC Seaview: Anularea croazierelor din 29/3 până în 29/5,
MSC Virtuosa: Anularea minicroazierelor din 16/4, 20/4 și 28/4
MSC Musica: Anularea minicroazierei din 30/4


Estul Mediteranei:
MSC Lirica: Anularea croazierelor din 2/4 to 30/4
MSC Opera: Anularea croazierelor din 27/3 to 24/4
MSC Sinfonia: Anularea croazierei din 24/4


Fiordurile Norvegiei
MSC Preziosa: Anularea croazierelor din 18/4 și 28/4
MSC Splendida: Anularea croazierei din 20/4
MSC Virtuosa: Anularea croazierei din 28/4
MSC Magnifica: Anularea croazierei din 3 mai
MSC Musica: Anularea croazierei din 2 mai


Caraibe
MSC Armonia: Anularea croazierelor din 3 mai până în 28 mai
MSC Divina: Anularea croazierelor din 2 mai to 30 mai
MSC Meraviglia: Anularea croazierelor din 1 mai to 29 mai

 

 
 

Costa Cruises:

actualizat 22 februarie 2021

 

Avem o veste bună pentru toți cei care nu au folosit încă voucherul „Cruising Together” pentru croazierele Costa:

Puteți rezerva o croazieră la același preț cu cea anulată în 2020! Promoția este valabilă numai pentru rezervările făcute până în data de 31.03.2021.

 

 

Costa Cruises:

actualizat 17 februarie 2021

 

Costa reia croazierele în 27 martie cu Costa Smeralda și din 2 mai cu Costa Luminosa.

Genova, Italia (17 februarie 2021) – Navele de croazieră de la Costa Cruises, compania italiană a Carnival Corporation sunt gata să plece din nou și să ofere oaspeților vacanțe pline cu distracție și relaxare, împreună cu protocoale îmbunătățite de sănătate și siguranță.

 

Croazierele se reiau cu plecarea navei amiral Costa Smeralda, programată pentru 27 martie cu un itinerariu neschimbat, navigând oaspeții către frumoase locații italiene, cu mini-croaziere de 3 și 4 zile sau, alternativ, o croazieră de 7 zile, care face opriri la Savona, La Spezia, Civitavecchia, Napoli, Messina și Cagliari.

 

De la 1 mai, Costa Smeralda va reveni la croaziere de 7 nopți în vestul Mediteranei, cu opriri în Italia (Savona, Civitavecchia și Palermo), Franța (Marsilia) și Spania (Barcelona și Palma de Mallorca).

 

Costa Luminosa, va relua croazierele, cu plecare din Trieste din 2 mai și a doua zi din Bari, revenind la programul de croaziere de o săptămână în Italia, Grecia și Croația.

 

Costa colaborează cu autoritățile naționale și locale ale țărilor incluse în itinerariile navelor sale în afara Italiei pentru a defini detaliile reluării operațiunilor de croazieră, cu măsuri sporite de sănătate și siguranță prin implementarea Protocolului de siguranță Costa.

Protocolul conține măsuri operaționale legate de toate aspectele experienței de croazieră, atât la bord, cât și la uscat, care au fost implementate în ultimele luni. Astfel de măsuri includ capacitate limitată, teste pentru toți oaspeții și echipajul, verificări ale temperaturii la debarcarea și reîmbarcarea navei, excursii protejate la țărm, distanțare fizică la bord și la terminalele de croazieră, noi modalități de utilizare ale serviciilor de la bord, igienizare îmbunătățită, servicii medicale și utilizarea măștilor de protecție atunci când este necesar.

 

Detaliile itinerariilor, cu opțiunile de rezervare aferente, vor fi disponibile în curând pe site-ul nostru www.croazierelaoferta.ro

 

Toate celelalte croaziere programate până la sfârșitul lunii Mai și care nu sunt incluse în programul actualizat astăzi vor fi anulate. Costa este în curs de informare a agențiilor de turism cu privire la aceste modificări.

 

 

MSC Cruises:

actualizat 2 februarie 2021

 

MSC Cruises lansează noua navă MSC Virtuosa

• Ceremonia a avut loc pe 1 februarie, la șantierul naval, pentru a întâmpina cea mai nouă navă din flota MSC Cruises

• Nava va deveni una dintre cele mai ecologice nave pe mare atunci când va începe croazierele în Aprilie

• Experiența la bordul MSC Virtuosa continuă să depășească limitele în ceea ce privește serviciile de cea mai înaltă clasă oferite oaspeților.

 

Geneva, Elveția – 1 februarie 2021 – MSC Cruises a primit astăzi livrarea navei MSC Virtuosa, cea mai nouă navă, inovatoare, prietenoasă cu mediul, care s-a alăturat flotei sale.

După cum spune tradiția, a avut loc o ceremonie restrânsă, la Chantiers de l’Atlantique din Saint Nazaire, Franța, pe șantierul naval unde MSC Virtuosa și-a primit pavilionul oficial și binecuvântările pentru noroc. La ceremonie au participat personal președintele executiv al companiei, Pierfrancesco Vago, soția sa Alexa Aponte-Vago și copiii acestora, precum și reprezentanți ai echipei de construcții MSC Cruises, împreună cu directori și muncitori din șantierul naval.

 

Pierfrancesco Vago, președinte executiv: „Familia și cu mine nu am putut pierde această ocazie de a întâmpina personal cel mai nou membru al flotei noastre. Lansarea MSC Virtuosa într-un moment atât de dificil pentru industria croazierelor simbolizează modul în care, ca și companie de familie, continuăm să privim pe termen lung și să ne construim viitorul. ”

„Ne menținem angajamentul de a construi de fiecare dată unele dintre cele mai inovatoare nave din lume atunci când vine vorba de performanțele lor de mediu, care nu prezintă altceva decât cea mai avansată tehnologie disponibilă pe mare. La fel de important, cu fiecare nouă navă continuăm să depășim limitele și să inovăm oferta noastră de produse cu experiențe noi și unice pentru oaspeții noștri. Pe MSC Virtuosa, acesta include primul barman umanoid din lume pe mare, care va fi vedeta unei experiențe futuriste, captivante, folosind tehnologii de ultimă generație. Oferta noastră în domeniul culinar a fost îmbunătățită în continuare cu două noi concepte de restaurant care prezintă bucătăriile internaționale faimoase pentru a-i duce pe oaspeți într-o călătorie gastronomică pe toate meridianele lumii. Acest lucru este, desigur, în plus față de experiențele la bord care ne diferențiază deja, cum ar fi spectacolele teatrale nocturne la scară largă, oferta premiată in industria croazierelor, adresată familiilor și desigur promenada deja celebră cu o cupolă LED uimitoare de 92 metri, care este centrul de atractie si socializare al navei și multe altele. ”

 

Noua navă MSC Virtuosa va începe croazierele începând cu 16 Aprilie, cu patru croaziere în Mediterana de 3 , 4 și 10 nopți înainte ca nava să se mute în portul Kiel, unde va începe itinerariile ei în Europa de Nord din 8 mai.

 

Navele de generație Meraviglia cărora le aparțin navele precum MSC Virtuosa sunt caracterizate de promenada iconică lungă de 101 metri, cu o uimitoare cupolă LED. Spațiul de două etaje cuprinde bouticuri, restaurante și baruri – și este locul ideal pentru a vă relaxa în timp ce faceți cumpărături, mâncați și vă relaxați. Iar seara, promenada prinde viață cu muzică, divertisment și multe altele.

 

MSC Virtuosa este nava soră a MSC Grandiosa, prima navă de mari dimensiuni care s-a întors pe mare în această vară, găzduind cu succes aproape 40.000 de oaspeți, sub protecția protocolului de sănătate și siguranță de vârf al industriei MSC Cruises.

 

În 2021 vor fi lansate două nave noi MSC Cruises de nouă generație – a doua fiind MSC Seashore – aducând flota la 19, cu alte patru care vor fi lansate până în 2025. MSC Virtuosa și MSC Seashore ( care se va inaugura în august 2021) vor oferi cele mai noi tehnologii de mediu, tehnologie de ultimă oră pentru oaspeți și o gamă întreagă de experiențe și caracteristici noi. Fiecare navă construită de MSC Cruises este diferită de cea din urmă, iar aceste nave nu fac excepție, deoarece aceste nave reprezintă o evoluție suplimentară a prototipului lor original, permițând mai multe zone publice, mai multe cabine, noi baruri și restaurante și multe altele.

 

Nava a fost premiată pentru facilitățile adresate familiilor la bord.

În calitate de companie de familie, MSC Cruises a pus întotdeauna nevoile familiilor în centrul experienței de croazieră, iar oferta de familie premiată are multe pentru a menține întreaga familie distrată. Cu facilități extinse dedicate proiectate în colaborare cu LEGO și Chicco, o gamă de cluburi pentru copii de toate vârstele, un program plin de acțiune de activități în fiecare zi și multe altele.


Itinerarii inspirate

Sezonul inaugural al MSC Virtuosa,noua navă amiral a companiei, va fi petrecut în Europa de Nord în portul Kiel, Germania, cu două itinerarii uimitoare. Pentru cei care doresc să experimenteze fiordurile norvegiene, nava va vizita porturile Copenhaga (Danemarca), Hellesylt / Geiranger, Alesund și Flaam în Norvegia.Iar pentru oaspeții care doresc să exploreze capitalele din Marea Baltică, nava va face escală la Copenhaga, Danemarca, apoi Helsinki, Finlanda către St Petersburg, Federația Rusă și Tallinn în Estonia. De la sfârșitul lunii noiembrie, MSC Virtuosa va petrece sezonul de iarnă în Golful Persic oferind croaziere de 7 nopți în Dubai, Abu Dhabi, Bahrain și Doha.

 

MSC Virtuosa, detalii tehnice:

– 19 punți numite după compozitori celebri

– 331 metri lungime, această navă are 16 metri în plus față de MSC Meraviglia și MSC Bellissima, cu mai mult spațiu public și mai multe cabine.

– 21 de baruri, 4 restaurante principale și 5 restaurante de specialitate cu două restaurante noi și un bar de specialitate nou

– Un teatru cu 945 de locuri, care oferă diferite producții la scară largă în fiecare seară
– 12 tipuri de cabine diferite, inclusiv 190 de cabine de familie care pot fi conectate pentru a crea cabine Super Family, care pot găzdui până la șase persoane sau Super Family Plus care pot găzdui până la 12 persoane 

– 5 piscine, inclusiv o piscină magrodome pe puntea 15

– Un pod Himalaya pe puntea 19 care oferă un traseu distractiv la 80 de metri deasupra apei

– 1.168 mp de spațiu comercial cu 11 buticuri diverse.

 

MSC Cruises:

actualizat 25 ianuarie 2021

 

Msc Grandiosa și-a reluat croazierele pe 24 ianuarie așa cum era planificat, cu plecarea din Genova pentru itinerarii de 7 nopți în Mediterana de vest.

Protocolul riguros de sănătate și siguranță al MSC Cruises face din aceste călătorii una dintre cele mai sigure opțiuni de vacanță datorită creării unei „bule sigure” în care oaspeții și echipajul își pot petrece timpul.

 

Geneva, Elveția, 25 ianuarie 2021 – MSC Grandiosa, nava amiral a MSC Cruises, a plecat aseară din portul Genova din Italia pentru a relua, conform planului, croazierele regulate de 7 nopți în Mediterana, după o scurtă pauză de operațiuni în perioada de vacanță. Nava își suspendase temporar navigația ca urmare a decretului italian care restricționa circulația.

MSC Grandiosa a fost inaugurată recent, în august 2020 și feedback-ul celor peste 30.000 de oaspeți care au navigat până acum la bord a fost extrem de pozitiv, atât de mult încât unii oaspeți au ales să își prelungească șederea la bord cu una sau mai multe săptămâni.

Protocolul de sănătate și siguranță al companiei a contribuit la stabilirea standardului pentru industrie, făcând din croazierele pe o navă MSC Cruises una dintre cele mai sigure modalități de vacanță. rotocolul, care este unic în industria ospitalității și a fost aprobat de autoritățile naționale din Italia, Grecia și Malta, este utilizat ca bază pentru a informa și a sprijini planurile de reluare a croazierelor în alte părți ale lumii.

 

Înainte de îmbarcare, toți oaspeții trec printr-o serie de controale de sănătate, inclusiv testarea COVID-19 a tuturor oaspeților și a echipajului, ca parte a protocolului cuprinzător de sănătate și siguranță MSC Cruises, conceput de companie cu sprijinul experților internaționali și aprobat de autoritățile relevante din țările vizitate de navele MSC Cruises în prezent sau care urmează să fie pe mare. Măsurile de sănătate și siguranță includ, de asemenea, un plan dedicat de acțiuni care poate fi activat în colaborare cu autoritățile.

 

Protocolul de sănătate și siguranță al MSC Cruises a fost conceput pentru a răspunde situației la țărm iar din noiembrie anul trecut, unele dintre măsuri au fost îmbunătățite, inclusiv introducerea testelor la mijlocul croazierei pentru oaspeți și testarea săptămânală pentru echipaj, precum și îmbunătățirea măsurilor de igienă și igienizare. Toată lumea de la bord respectă distanțarea socială, precum și purtarea măștilor în zonele publice, iar tehnologia de ultimă oră a fost folosită pentru a facilita urmărirea contactelor la bord. Pentru a păstra o bulă sigură la bordul navei, oaspeții ajung la uscat doar ca parte a excursiilor protejate la țărm, astfel încât oaspeții să poată fi protejați chiar și pe uscat prin măsuri similare celor de la bord.

 

MSC Grandiosa, nava amiral a MSC Cruises oferă o gamă largă de experiențe unice pentru oaspeți. Promenada interioară în stil mediteranean iconic este centrul atracției la bordul navei, având deasupra unu ecran cu boltă LED care schimbă peisajul la fiecare oră din zi și din noapte. Oaspeții se pot bucura de o gamă largă de mese internaționale, inclusiv cinci restaurante de specialitate, iar pentru cei care caută o experiență mai exclusivistă, MSC Yacht Club – conceptul navei în cadrul navei oferă o gamă largă de facilități private, inclusiv o piscină privată, un lounge și un restaurant precum și serviciu de majordom nonstop. În timpul croazierei, oaspeții se pot relaxa cu o liniște ambientală totală și se pot bucura în siguranță de o serie de activități diferite la bord, toate adaptate pentru a îndeplini măsurile actuale de sănătate și siguranță, permițând totodată oaspeților o experiență memorabilă și bogată.

 

Costa Cruises:

actualizat 25 ianuarie 2021

 

Costa Cruises își reia programul de croaziere în Italia din 13 martie cu Costa Smeralda.

Genova, 22 ianuarie 2021 – În urma unei evaluări atente a măsurilor decretate de Guvernul italian, Costa Cruises a decis să amâne repornirea navele sale până la 13 martie 2021. Compania consideră că setul actual de măsuri restrictive nu le permite oaspeților să se bucure de o experiență la țărm adecvată și de a explora pe deplin destinațiile itinerariului.
Costa Cruises susține efortul colectiv pe care îl depune Italia pentru a face față urgenței de sănătate și așteaptă cu nerăbdare până la jumătatea lunii martie pentrua le putea oferi oaspeților săi o vacanță relaxantă și plăcută.
Costa va relua operațiunile pe 13 martie cu Costa Smeralda, care va transporta oaspeții către o parte din cele mai frumoase destinații din Italia cu mini-croaziere de 3 și 4 zile sau cu o croazieră de 7 zile, cu opriri în Savona, La Spezia, Civitavecchia, Napoli, Messina și Cagliari.

Toate croazierele programate inițial pe Costa Deliziosa, Costa Firenze și Costa Luminosa între 1 februarie și 12 martie 2021 sunt anulate. Noile croaziere pentru aceste trei nave vor fi anunțate în scurt timp.

 

 

MSC Cruises:

actualizat 19 ianuarie 2021

 

MSC Grandiosa va relua croazierele în Mediterana începând cu 24 ianuarie 2021, așa cum a fost planificat.

Conform ultimului decret ministerial al guvernului italian, croazierele pot fi reluate sub protecția protocolului unic de sănătate si siguranță.

MSC Grandiosa, nava amiral a companiei MSC Cruises va relua croazierele săptămânale programate in Marea Mediterana de Vest, dupa pauza fortata din perioada sarbatorilor de iarnă. Îmbarcarea va fi permisă și pentru unii cetățeni din afara spațiului Schengen, inclusiv pentru cetățenii români.

 

In timpul sărbătorilor de la finalul anului si pana la emiterea celui mai recent decret ministerial, croazierele din Italia au fost suspendate temporar din cauza masurilor restrictive legate de circulatia in tara, stabilite de autoritatile locale. In urma ultimului decret ministerial emis de guvernul italian si a masurilor sanitare actualizate aferente, nava amiral MSC Grandiosa va relua croazierele saptamanale planificate, incepand cu data de 24.01.2021, cu imbarcari in fiecare Duminica din Genova, Italia si opriri in porturile italiene din Civitavecchia, Napoli, Palermo, precum si in Valetta, Malta. Imbarcarea va fi disponibila din fiecare port din Italia.

 

In ce priveste cetatenii români, conform Hotararii cu nr. 4 din 18.01.2021, adoptata de CSU si publicata de Guvernul Romaniei, privind aprobarea listei tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea si stabilirea unor masuri necesare in contextul pandemiei de COVID-19, nu exista obligativitatea carantinei pentru persoanele care sosesc din zona galbena si au ambele doze de vaccin administrate cu cel putin 10 zile in urma. Art.2 – (1)

 

Sunt exceptate de la masura carantinei aplicabila persoanelor care sosesc in Romania din tarile/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul impotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doza si pentru care au trecut cel putin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doze pana la data contactului direct sau pana la data intrarii in Romania”. (documentul integral il gasiti aici: https://www.cnscbt.ro/index.php/lex/2223-hotarare-cnsu-nr-4-din-18-01-2021/file ).

Conform celor mai recente informatii primite de la MSC Cruises si in baza discutiilor dintre reprezentantii liniei de croaziere si Guvernul Italiei, a fost actualizata lista tarilor ai caror cetateni pot fi imbarcati la bordul navei MSC Grandiosa, incepand cu 24.01.2021. Noua lista actualizata include urmatoarele tari: Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Estonia, Grecia, Spania, Franta, Islanda, Italia, Latvia, Liechtenstein, Lituania, Luxembourg, Ungaria, Malta, Olanda, Norvegia, Austria, Polonia, Portugalia, România, Croatia, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia si Elvetia.

 

Pentru a se putea imbarca la bordul navei MSC Grandiosa in urmatoarea perioada pe lângă un test de diagnostic molecular sau de captura antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2 facut cu 48 de ore inaintea intrarii pe teritoriul italian, turistii vor fi testati si la imbarcare, cat si in timpul croazierei, iar pe durata croazierei se vor respecta toate masurile prevazute in protocolul sanitar implementat la bord:

 

  • Testarea tuturor oaspeților, de cel puțin doua ori in timpul călătoriei
  • Testarea tuturor membrilor echipajului de cel puțin trei ori (înainte de îmbarcare si săptămânal, la bord)
  • Excursii la țărm protejate ca „bule sociale”
  • Ventilație cu aer proaspăt HVAC
  • Reacție de urgență care nu împovărează infrastructurile locale de sănătate
  • Spațiu de izolare si monitorizare la bord, inclusiv pentru contactele apropiate
  • Purtarea măștii
  • Distanțarea fizică – ajutată de ocuparea navei la capacitate redusă
  • Monitorizarea permanentă a prevalenței COVID-19.

   

Calatorii vaccinați, conform condițiilor prezentate mai sus, nu vor fi obligati sa intre in carantina la întoarcerea in Romania. Persoanele nevaccinate vor trebui sa respecte regulile in vigoare de la momentul întoarcerii in tara.

 

De asemenea, este recomandata încheierea unei asigurări de călătorie, cu acoperire COVID-19 (linia MSC Cruises oferă aceasta posibilitate, contra cost).

 

Turiștii care au avut o rezervare pentru nava MSC Grandiosa, cu plecare in aceasta perioada, si care a fost anulata initial de catre linia de croaziere, au acum posibilitatea sa re-activeze rezervarea inițială (in limita disponibilităților actuale), sau sa păstreze voucher-ul emis pentru rezervarea anulata si sa reprogrameze călătoria conform condițiilor voucher-ului.

 

In următoarele zile, linia de croaziere MSC Cruises va face publica lista plecărilor disponibile si a itinerariilor operate de nava MSC Grandiosa, începând cu data de 24.01.2021, astfel încât turiștii să poată rezerva plecarea dorita in cel mai scurt timp.

 

 

 

 

Holland America

actualizat 11 ianuarie 2021

 

 

Holland America a hotărât reluarea croazierelor din 1 mai 2021.

Croazierele se vor relua cu excepția navelor din Alaska, cu excepția navelor Volendam și Westerdam din Mediterana (până la inceputul lunii iunie) si cu exceptia navei Zaandam din Canada / New England (până în luna august).

 

 

 

MSC Cruises:

actualizat 5 noiembrie 2020   

 

Compania de croaziere MSC suspendă temporar îmbarcările pentru nava MSC Magnifica, însă extinde itinerariile în Mediterana pentru MSC Grandiosa în 2021.

 

• Din cauza introducerii mai multor restricții de circulație, în special în Franța și Germania, două dintre principalele piețe ale MSC Magnifica, MSC Cruises va suspenda temporar croazierele navei MSC Magnifica în perioada 8 noiembrie – 18 decembrie.

 

• Între timp, MSC Grandiosa își va continua și extinde itinerariile actuale în vestul  mării Mediterane până în martie 2021 cu măsuri riguroase suplimentare în protocolul de operare existent al companiei privind sănătatea și siguranța.

 

• Croaziera MSC 2021 în jurul lumii a fost, de asemenea, anulată din cauza faptului că multe porturi de-a lungul itinerariului ei sunt încă indisponibile din cauza pandemiei.

 

În plus, MSC Grandiosa va aplica noi de măsuri de siguranță în cadrul protocolului de operare MSC Cruises, existent, cum ar fi:

 

• Testare suplimentară la bord pentru toți oaspeții la jumătatea călătoriei (pe lângă testele de pre-îmbarcare).

 

• Testarea echipajului în fiecare săptămână (în plus față de testarea de pre-îmbarcare) față de testarea de două ori pe lună făcută până în prezent.

 

• Igienizarea și mai frecventă la bord, în special a zonelor publice și a punctelor de contact.

 

Protocolul de sănătate și siguranță MSC Cruises a fost conceput de la bun început pentru a se putea adapta evoluției situației pandemice. Măsurile suplimentare au fost deja puse în acțiune, în ultimele două săptămâni, la bordul celor două nave ale companiei MSC aflate în operareîn prezent.

 

 

 

Costa Cruises:

actualizat 30 octombrie 2020   

 

Datorită limitărilor existente în unele țări europene și a evoluției situației epidemiologice, compania italiană COSTA a anunțat actualizări la viitoarele croaziere pentru sezonul de iarnă 2020-2021.

 

GENOVA (28 octombrie 2020) – Având în vedere limitările încă în vigoare în unele țări europene și având în vedere situația epidemiologică actuală, Costa Cruises – linia de croazieră principală din Europa și parte a Carnival Corporation – a anunțat astăzi actualizări la viitoarele croaziere pentru iarna 2020-2021.

 

Costa Smeralda, nava amiral a companiei, alimentată cu gaz natural lichefiat (GNL), își va extinde actualele croaziere doar în Italia până la sfârșitul lunii februarie 2021, vizitând Savona, La Spezia, Cagliari, Messina, Napoli și Civitavecchia / Roma. Acest itinerar de o săptămână îl va înlocui pe cel din Italia, Franța și Spania pe care nava l-ar fi oferit începând cu 14 noiembrie 2020.

 

Costa Deliziosa va continua să își desfășoare itinerariul actual de o săptămână în Italia și Grecia până pe 3 ianuarie 2021 – cu opriri la Trieste, Katakolon / Olympia, Atena, Heraklion / Creta și Bari, în loc să viziteze Muntenegru și Croația așa cum era planificat inițial.

 

Costa Diadema va amâna croazierele în Marea Mediterană până pe 6 aprilie 2021, oferind croaziere de 14 zile în Turcia și croaziere de 14 zile în Egipt și Grecia, conform programării.

 

Noua navă Costa Firenze, care se află în prezent în etapele finale de finalizare la șantierul naval Fincantieri din Marghera, va fi livrată conform planificării la mijlocul lunii decembrie 2020, dar va începe croazierele de șapte zile numai în Italia, Franța și Spania, din 28 februarie 2021.

 

În cele din urmă, croazierele Costa Favolosa din Caraibe sunt anulate și nava își va relua activitatea din 2 aprilie 2021, cu mini-croaziere în Mediterana.

 

Croaziera în jurul lumii 2021 cu Costa Deliziosa este, de asemenea, anulată, cu posibilitatea ca oaspeții să rezerve următoarea croazieră, pe cea din 2022.

 

Costa informează toți oaspeții și agenții de turism afectați de modificările aduse programului de iarnă 2020-2021. Li se va asigura reprotecția în conformitate cu legislația aplicabilă. În cazul în care situația necesită modificări suplimentare, Costa își va ajusta prompt programele și va furniza informații complete oaspeților săi.

 

 

 

 

MSC Cruises:

actualizat 21 octombrie 2020   

 

A doua navă MSC Cruises repornește operațiunile cu implementarea unui protocol riguros de sănătate și siguranță după repornirea sigură și eficientă a MSC Grandiosa în august.

 

Geneva, Elveția, 20 octombrie 2020 – MSC Magnifica a plecat ieri din Genova, Italia și a devenit a doua navă MSC Cruises care a întâmpinat oaspeții la bord, de când linia de croazieră din Europa a reluat operațiunile în august.

 

Nava a început o croazieră de 10 nopți de relaxare și descoperire în Marea Mediterană de Vest și de Est, cu escale planificate în portul Livorno pentru vizite la Florența și Pisa, Messina în Sicilia, Pireu pentru Atena, Katakolon pentru Olympia, Valletta în Malta și Civitavecchia pentru Roma, înainte de a reveni la Genova. MSC Magnifica va opera șase croaziere mediteraneene lungi și pline de porturi atractive înainte de sfârșitul anului, inclusiv o călătorie specială de 8 nopți de Crăciun care va pleca din Genova pe 18 decembrie.

 

Aceasta este a doua navă care implementează protocolul de sănătate și siguranță cuprinzător al MSC Cruises, care a fost aprobat de experți medicali externi și aprobat oficial de autoritățile naționale și regionale relevante. Măsurile cuprinzătoare de siguranță, concepute pentru a proteja bunăstarea oaspeților, a echipajului și a comunităților vizitate, au fost puse în aplicare pentru prima dată în august, când MSC Grandiosa a devenit prima navă de croazieră importantă din lume care a revenit în serviciu, iar pilotul companiei a finalizat nouă călătorii de 7 nopți și a demonstrat eficacitatea protocolului.

 

Protocolul de sănătate și siguranță MSC Cruises include screeningul sănătății tuturor – oaspeților și echipajului – care include teste pentru COVID-19 înainte de a putea urca pe o navă; măsuri de igienizare și curățare ridicate la bordul navei; gestionarea distanțării sociale; purtarea măștilor de față în zonele publice precum și tehnologie de ultimă oră. În această fază inițială, capacitatea navei a fost, de asemenea, redusă la 70%, pentru a se asigura că distanța socială poate fi garantată la bord.

 

Cu îmbarcare convenabilă în cele patru porturi italiene în timpul croazierei de 10 nopți – Genova, Livorno, Messina și Civitavecchia, acest itinerar este accesibil pentru oaspeții care locuiesc în țările din spațiul Schengen și care sunt în prezent eligibili să rezerve croaziera în această fază inițială a operațiunilor.

 

MSC Magnifica este una dintre navele populare de dimensiuni medii ale MSC Cruises și oferă un design magistral, rafinament relaxat, un număr ridicat de cabine cu balcon, zone mari de luat masa cu patru restaurante și 11 baruri, o piscină cu acoperiș glisant, un teatru spectaculos , cazinou de dimensiuni mari, club de noapte panoramic și cinematograf 4D.

 

Seabourn Cruises

actualizat 13 octombrie 2020  

 

Seabourn Cruises a hotărât prelungirea pauzei voluntare a operațiunilor globale:

 

•    Seabourn Odyssey: operațiunile sale rămân întrerupte până la 15 ianuarie 2021

•    Seabourn Ovation: operațiunile sale rămân întrerupte până la 18 aprilie 2021

•    Seabourn Encore: operațiunile sale rămân întrerupte până la 28 mai 2021.

 

 

 

 

Royal Caribbean

actualizat 9 octombrie 2020  

 

Royal Caribbean a hotărât reluarea croazierelor din 1 decembrie 2020.

În acest moment Royal Caribbean International are croazierele suspendate până la 30 noiembrie 2020, cu excepția vasului Spectrum of the Seas care are croazierele suspendate până pe 27 noiembrie 2020 iar plecările din Australia sunt suspendate până pe 31 decembrie 2020. 

 

Celebrity Cruises a suspendat toate croazierele sale până la 30 noiembrie 2020 iar pe cele din Asia și Australia până la sfârșitul sezonului de iarnă 2020-2021. 

 

Azamara a suspendat toate croazierele sale până la începutul sezonului de vară în Europa (prima croaziera Azamara va avea loc la sfârșitul lunii martie 2021).

 

Royal Caribbean Group (împreuna cu NCL Group) a lucrat cu un grup de specialiști care au analizat situația și au propus o serie de măsuri și protocoale pentru a fi implementate în industria de croaziere pentru repornirea în siguranță a acestora. Aceste măsuri și protocoale sunt acum în analiză la Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC),organismul care trebuie sa dea undă verde repornirii croazierelor pentru companiile din Statele Unite ale Americii. 

 

Dacă sunteți interesați să rezervați croaziere, puteți alege orice itinerariu disponibil . Compania Royal Caribbean are o politică flexibilă de gestionare a rezervărilor numită „Navigati cu Încredere”, politică pe care o puteți consulta aici: https://rccl.ro/navigati-cu-incredere/.

 

Noi suntem încrezători că croazierele se vor relua în curând, cu pași mai mici dacă va fi cazul, mergând către reluarea totală a itinerariilor. În acest răstimp vă dorim să fiți bine, sănătoși și să vă mențineți vie dorința de a călători la bordul vaselor de croazieră.

 

Norwegian Cruise Line

actualizat 6 octombrie 2020  

 

Norwegian Cruise Line a hotărât reluarea croazierelor din 1 decembrie 2020.

Toate călătoriile la bordul Norwegian Star, Dawn și Spirit cu date de îmbarcare până pe 31 martie 2021 rămân suspendate. Orice croazieră cu plecare în 2020, rezervată cu linia de croaziere Norwegian Cruise Line până la data de 31 decembrie 2020 se poate anula cu până la 48 de ore inainte de imbarcare. Orice croazieră cu plecare până în 31 octombrie 2021, rezervată cu linia de croaziere Norwegian Cruise Line se poate anula cu până la 15 zile înainte de imbarcare. Suma achitată va fi transferată la următoarea croazieră pe care turistul și-o va rezerva în termen de un an de la data anulării. Pasagerii ale căror croaziere au fost  anulate de NCL vor primi automat un voucher în valoare de până la 125% din suma achitată, voucher ce va putea fi folosit pentru croaziere cu plecări până în 31 decembrie  2022. Pasagerii care aleg să nu folosească voucher-ul pentru croaziere viitoare pot alege să primească o rambursare de 100% din suma achitată.

 

 

Costa Cruises:

actualizat 3 octombrie 2020  

 

Costa Smeralda, cea mai nouă navă Costa, reia croazierele din 10 octombrie 2020.

Itinerariul de șapte zile va include opriri în Savona, La Spezia, Cagliari, Napoli, Messina și Civitavecchia / Roma până la mijlocul lunii noiembrie.

După Costa Deliziosa și Costa Diadema, din 10 octombrie și Costa Smeralda va relua croazierele. Costa Crociere a proiectat un nou itinerar de o săptămână dedicat redescoperirii Italiei, cu protocoale de siguranță îmbunătățite.

 

Primul oraș vizitat va fi Savona, de unde oaspeții pot vizita alte destinații din apropiere, cum ar fi Genova sau Finalborgo. A doua este La Spezia, cu excursii la Cinque Terre, Lerici, Florența sau Pisa. Următorul apel este Cagliari, urmat de Napoli, cu posibilitatea de a vizita Sorrento, Pompei și Palatul Regal din Caserta. Ultimele două destinații ale itinerariului sunt Messina, cu excursii la vulcanul Etna și Taormina, și Civitavecchia, care oferă descoperirea Romei și Tarquinia.

 

Începând cu 14 noiembrie 2020, Costa Smeralda își reia itinerariul de o săptămână în Italia, Franța și Spania, plecând din Savona. Costa colaborează cu autoritățile naționale și locale din țările incluse în acest itinerar, cu scopul de a oferi oaspeților săi o experiență de vacanță sigură și plăcută, prin implementarea Protocolului de Siguranță în toate destinațiile incluse în noul program 2021.

 

La bordul Costa Smeralda se va aplica Protocolul de Siguranță Costa, dezvoltat de companie împreună cu un grup de experți științifici, care include noi măsuri operaționale adaptate nevoilor situației COVID-19. Costa ia în considerare fiecare aspect al experienței de croazieră, de la rezervare până la întoarcerea acasă. Măsurile cheie includ testarea pentru toți oaspeții și echipajul înainte de îmbarcare, verificarea temperaturii la momentul debarcării și întoarcerii la navă, vizitarea destinațiilor numai cu excursii organizate și protejate, distanțarea fizică la bord și la terminale, de asemenea, datorită reducerii numărului de pasagerilor, noi modalități de utilizare a serviciilor de la bord, igienizare îmbunătățită și servicii medicale, utilizarea măștilor de protecție faciale atunci când este necesar.

 

Costa Smeralda, este un omagiu adus Italiei, rezultatul unui proiect creativ extraordinar menit să impresioneze oaspeții ei cu primul muzeu construit pe o navă de croazieră. Costa Smeralda este, de asemenea, un adevărat „oraș inteligent” călător, unde se aplică tehnologii durabile și concepte de economie circulară pentru a reduce impactul asupra mediului. Costa Smeralda este prima din flota Costa dotată cu motor GNL. Datorită utilizării GNL, în prezent cea mai avansată tehnologie de propulsie utilizată pentru reducerea emisiilor, Costa Smeralda este capabilă să elimine aproape complet emisiile de oxizi de sulf (zero emisii) și particule (reducere de 95-100%), reducând semnificativ azotul emisii de oxizi (reducere directă de 85%) și CO2 (reducere de până la 20%). Întreaga necesitate zilnică de apă a navei este îndeplinită prin desalinizarea directă a apei de mare; consumul de energie este, de asemenea, redus la minim datorită unui sistem inteligent de eficiență energetică; Colectarea separată a deșeurilor și reciclarea materialelor, precum plasticul, hârtia, sticla și aluminiul, se efectuează la bord.

 

 

Costa Cruises:

actualizat 2 octombrie 2020

 

Costa Cruises își continuă programul pentru reluarea treptată și responsabilă a croazierelor. După prezentarea croazierelor sale pentru sezonul de iarnă 2020/21, compania italiană și-a remodelat acum itinerariile pentru restul anului 2021, cu același obiectiv comun de a oferi oaspeților săi cea mai bună experiență posibilă de croazieră cu protocoale de sănătate îmbunătățite.

 

Din aprilie până în noiembrie 2021, Costa Cruises își va extinde și mai mult oferta mediteraneană, cu o mare varietate de opțiuni și confortul multor porturi de plecare. De asemenea, în sezonul de vară 2021, Costa  va reveni la croazierele în Europa de Nord, una dintre cele mai populare destinații printre oaspeții Costa.

 

Detaliile noilor itinerarii și cum să le rezervați vor fi disponibile în curând la agențiile de turism partenere. Costa lucrează cu autoritățile naționale și locale din țări la itinerariile sale, astfel încât să ofere oaspeților o experiență de vacanță sigură și plăcută, prin implementarea Protocolului de siguranță Costa în toate destinațiile incluse în noul program pentru 2021.

 

Din martie până în toamna anului 2021, trei nave Costa vor efectua croaziere în Mediterana de Vest: Costa Smeralda, prima navă din flota alimentată cu GNL; Costa Firenze, noua navă în construcție la șantierul Fincantieri Marghera (Veneția); și Costa Pacifica, navă care va oferi croaziere de 7 zile în Italia, Franța și Spania.

 

Trei nave suplimentare vor opera în estul Mediteranei, toate pe itinerarii de o săptămână. Costa Deliziosa se va îndrepta spre insulele grecești, Costa Luminosa va vizita Grecia și Croația, în timp ce Costa Magica va merge în Grecia și Malta.

 

În sezonul de vară 2021, Costa va avea aproximativ patru nave care navighează în Europa de Nord. Costa Fortuna și Costa Diadema vor efectua croaziere de o săptămână către capitalele baltice și, respectiv, fiordurile norvegiene. Costa Favolosa va oferi vacanțe spectaculoase de 14 zile în Islanda, 9 zile în fiordurile norvegiene și o săptămână în Irlanda, Scoția și Anglia. Între timp, Costa Fascinosa va efectua croaziere de 12 zile care navighează până la North Cape pe un itinerariu de 9 zile în Marea Baltică.

 

În primăvara și toamna anului 2021, Costa Fortuna, Costa Diadema, Costa Favolosa și Costa Fascinosa se vor afla în Marea Mediterană. Costa Diadema va vizita Israelul și Turcia în două croaziere separate de două săptămâni. Costa Fortuna va oferi mini-croaziere în vestul Mediteranei, în timp ce Costa Favolosa va efectua mini-croaziere în primăvară și croaziere de 10 zile în Maroc în toamnă. Nu în ultimul rând, Costa Fascinosa va efectua croaziere de 10 zile cu destinația Lisabona.

 

Celelalte croaziere programate anterior între martie și noiembrie 2021 și care nu erau incluse în noul program vor fi anulate. Costa face aranjamentele necesare pentru a informa agențiile de turism și clienții în cauză, cărora li se va garanta opțiunea de a face o nouă rezervare în conformitate cu cerințele aplicabile ale legii privind protecția consumatorilor.

 

 

MSC Cruises:

actualizat 2 octombrie 2020

 

MSC Cruises a hotărât reluarea unui număr redus de croaziere în Mediterana din 16 august 2020 iar pentru restul itinerariilor din 1 noiembrie 2020.

 

MSC CRUISES îmbunătățește itinerariul pentru MSC Magnifica, care va efectua o călătorie de zece nopți în vestul și în estul Mediteranei, oferind oaspeților mai multe destinații de vizitat precum: Livorno, Messina, Valletta, Pireu, Olympia și Civitavecchia. Compania a extins cursele curente pentru MSC Grandiosa până la sfârșitul anului 2020. Croaziera de Crăciun a navei MSC Grandiosa cu plecare din Genova pe 20 decembrie 2020, va opri în porturile: Civitavecchia, Napoli și Palermo, Valletta. Noul protocol MSC Cruises include: screening-ul tuturor persoanelor înainte de îmbarcare pe navă, măsuri sporite de igienizare și curățare pe întreaga navă, distanțarea socială gestionată și purtarea măștilor în zonele publice. Standardele solide și riguroase ale protocolului în ceea ce privește sănătatea și siguranța sunt aplicate în mod similar pentru toate excursiile de pe uscat. Pentru noiembrie și decembrie, compania MSC menține următoarele restricții:   1. Pentru această fază inițială a reluării operațiunilor, cele două nave MSC Cruises vor primi numai oaspeții rezidenți în țările Schengen.   2. Asigurare Covid obligatorie   3. Prezentarea testului negativ Covid pentru cei ce au călătorit în ultimele 14 zile în țările cu risc ridicat de îmbolnăvire   4. Pentru non rezidenți Schengen, rezervările din perioada noiembrie – decembrie 2020 vor apărea cu statutul anulat, astfel toți clienții vor primi un voucher pentru o croazieră viitoare și vor avea posibilitatea de a transfera suma plătită pentru croaziera anulată într-o croazieră viitoare la alegere – pe orice navă, pentru orice itinerariu – până la sfârșitul anului 2021.

 

Pentru anul 2021 compania MSC a pregătit multe oferte noi cu itinerarii interesante și deosebite, disponibile deja în sistem cu rezervări pentru clienții din toata lumea (inclusiv non rezidenți Schengen). Dacă planificați o vacanță pentru primăvara – vara sau toamna anului 2021, acum este cea mai bună perioadă de a o rezerva în condiții avantajoase:   1. Avans doar 30 % din costul croazierei, pentru orice rezervare confirmată până în data de 31 octombrie 2020.   2. Modificarea gratuită a croazierei cu până la 15 zile înainte de plecare.

 

Partenerul nostru, compania MSC ne asigură că este capabilă să ofere una dintre cele mai sigure vacanțe, cu cea mai plăcută și interesantă experiență la bord.

 

actualizat 16 septembrie 2020 

Din păcate, MSC trebuie să amâne reluarea croazierelor pentru MSC Magnifica până la 26 septembrie 2020. În legătură cu introducerea recentă a unor măsuri de testare suplimentare pentru rezidenții Italiei care au călătorit în Grecia, s-au înregistrat anulări și o diminuare a cererii, deoarece itinerariul navei include până la trei porturi in Grecia. Acest lucru a dus la decizia de a întârzia repornirea navei cu patru săptămâni. MSC Cruises consideră că rezervările vor fi in creștere săptămânile următoare din cauza itinerarului foarte apreciat.

 

Rezervările pentru MSC Magnifica și MSC Grandiosa sunt deschise doar rezidenților din spațiul Schengen, în același timp în această fază timpurie de repornire, majoritatea oaspeților sunt așteptați să fie rezidenți italieni. Drept urmare, plecările de croazieră MSC Magnifica din 29 august până în 19 septembrie au fost anulate. Prima croazieră va pleca din Bari, Italia, cu itinerarul neschimbat, pe 26 septembrie. Oaspeții afectați de croazierele anulate vor fi re-programați într-o altă croazieră – în special pe MSC Grandiosa, care navighează în prezent în vestul Mediteranei – sau vor primi un credit pentru o croazieră viitoare (FCC) si astfel au posibilitatea de a transfera integral suma plătită pentru croazieră anulată pentru o viitoare croazieră la alegerea lor – pe orice navă, pentru orice itinerariu – până la sfârșitul anului 2021.

 

MSC Grandiosa efectuează în prezent croaziere de 7 nopți cu îmbarcare în porturile italiene din Genova, Civitavecchia, Napoli și Palermo și vizitează suplimentar Valetta, Malta.

 

MSC Cruises a confirmat, de asemenea, detaliile sezonului său de iarnă 2020/2021, oferind peste 90 de itinerarii diferite în Caraibe, Mediterana, Emirate, Africa de Sud, America de Sud și Asia – toate regiunile în care MSC Cruises operează în mod tradițional. Itinerariile sunt cuprinse între două și 24 de nopți.

 

actualizat 20 august 2020

 

 

Vestul Mediteranei: MSC Grandiosa va pleca în fiecare duminică de la Genova începând din 16 august și va oferi croaziere de 7 nopți care vizitează Italia (Civitavecchia, Napoli, Palermo) și Malta (La Valletta). Estul Mediteranei: MSC Magnifica va efectua itinerarii de 7 nopți din Bari în fiecare sâmbătă, începând din 29 august și va vizita Grecia (Corfu, Katakolon, Pireu) și Italia (Trieste). Condiții flexibile de rezervare a croazierei: Toți oaspeții își pot reprograma cu ușurință croaziera gratuit Planul de protecție obligatoriu COVID: Din motive de siguranță, toți oaspeții sunt obligați să aibă o asigurare dedicată COVID pentru a se îmbarca. Ele pot adăuga asigurările noastre MSC COVID la rezervările lor foarte ușor pentru doar 18 € de persoană. Vizitarea țărmului doar cu excursii organizate: Pe baza protocolului nostru de sănătate și siguranță, pentru a ajunge la țărm, accesul va fi permis exclusiv în cadrul excursiilor organizate de MSC Cruises. Măsuri dedicate sănătății și securității: Oaspeții vor fi supuși unei verificări a stării de sănătate care include o revizuire personală a chestionarului de sănătate pe care l-au completat în avans, o verificare contactless a temperaturii și un test COVID-19 al tuturor oaspeților de la terminal înainte de îmbarcare. Oaspeții care călătoresc din orice țări considerate „cu risc ridicat” de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) vor trebui să efectueze un test RT-PCR în termen de 72 de ore înainte de plecarea navei. Rezultatele testelor vor trebui prezentate la terminal înainte de îmbarcare.

 

Azi, 16 august 2020, MSC Grandiosa a devenit prima navă din flota MSC Cruises care a reluat croazierele și de asemenea prima navă care a pus în aplicare protocolul companiei pentru sănătate și siguranță. Primii oaspeți s-au îmbarcat în portul Genova, Italia, ajungând la terminalul de croaziere în funcție de intervalele de timp alocate și au urmat noile proceduri de screening universal în conformitate cu protocolul companiei pentru sănătate și siguranță, care include printre altele verificarea temperaturii, completarea unui chestionar de sănătate și un test de antigen COVID-19 pentru fiecare oaspete înainte de îmbarcare. După ce au finalizat acești pași și au primit rezultatele testului în timp ce se aflau în terminal, oaspeții care erau apți să călătorească s-au îmbarcat pe vas conform noilor proceduri de sănătate și siguranță, care includ salubrizarea atât a bagajelor de mână cât și a celor de cală. Toți oaspeții au primit un dispozitiv brațară MSC Wifi, care le oferă posibilitatea la bord la diferite acțiuni contactless, cum ar fi deschiderea cabinei sau efectuarea de plăți și care ajută, de asemenea, să faciliteze apropierea și urmărirea contactelor, dacă este nevoie. În plus, în ultimele câteva săptămâni, toți membrii echipajului au trecut prin diverse măsuri de verificare a sănătății la fel de stricte, care au inclus 3 teste COVID-19 în diferite faze, precum și o perioadă de izolare înainte de începerea sarcinilor. Fiecare membru al echipajului va fi testat în mod regulat și starea lor de sănătate va fi atent monitorizată. Gianni Onorato, MSC Cruises CEO: „Este o adevărată plăcere pentru mine să fiu aici și să navighez la bordul primei nave care revine la croazierele mult așteptate, pentru a ne întoarce la serviciu și pentru a putea primi oaspeții noștri. Principalul nostru obiectiv în ultimele luni a fost să punem în aplicare măsurile potrivite care să protejeze sănătatea și siguranța oaspeților, echipajului și a comunităților pe care le vizităm. Dar, în același timp, am lucrat pentru a ne asigura că putem oferi oaspeților noștri o vacanță și o croazieră de care se pot bucura și experimenta în continuare toate elementele pe care le cunosc și le plac de la divertisment și activități la bord până la vizite protejate pe uscat.“

După îmbarcarea noilor oaspeți în Civitavecchia, mai mulți oaspeți se vor îmbarca și în porturile din Napoli și Palermo, iar apoi nava va vizita Valetta, Malta, înainte de a se întoarce Duminică la Genova. De-a lungul itinerariului navei, oaspeții se vor putea bucura de orașele vizitate, dar numai ca parte a unei excursii în cadrul MSC Cruises ca un nivel suplimentar de protecție, astfel încât experiența lor mai departe să fie la aceleași standarde ridicate de sănătate și siguranță ca și la bord. Așadar, vizitarea Romei, de exemplu, se va face luând în considerare toate atracțiile din „Orașul etern”, în timp ce se va călătorii cu transferuri igienizate, cu distanțare socială, însoțiți de ghizi turistici și șoferi care respectă, de asemenea, măsurile stricte de sănătate și securitate. Pentru această fază inițială a repornirii operațiunilor, cele două nave MSC Cruises care operează în Marea Mediterană – MSC Grandiosa și MSC Magnifica (în estul Mediteranei) – pentru sezonul actual de vară vor primi deocamdată doar oaspeții care sunt rezidenți în țările Schengen.

actualizat 11 august 2020 

Ne bucurăm să vă anunțăm că cele două nave de croaziere, MSC Grandiosa și MSC Magnifica, vor relua operațiunile în Mediterana începând cu 16, respectiv 29 august 2020, oferind oaspeților din țările Schengen experiențe complete de croazieră. Cele două nave vor fi primele care vor implementa un nou protocol de operare care a fost conceput pentru a proteja sănătatea și siguranța oaspeților, a echipajului, precum și a comunităților locale pe care navele companiei le vizitează. Acest protocol îndeplinește și depășește liniile directoare furnizate de autoritățile de reglementare internaționale și regionale, precum și reglementările stabilite de guvernele din țările în care operează navele de croaziere MSC. MSC Grandiosa va oferi croaziere de 7 nopți în Mediterana de vest, iar MSC Magnifica va naviga în Mediterana de est.

 

actualizat 4 august 2020 

MSC Cruises se pregătește pentru o potențială repornire în această vară în Mediterana. Datele de plecare vor fi stabilite în conformitate cu indicațiile primite de autorități. Printre itinerarile care sunt planificate, se numără Grecia și Malta, unde autoritățile și-au redeschis porturile pentru croazieră și au aprobat protocolul de sănătate și siguranță pentru a sprijini repornirea operațiunilor noastre.

Pentru această fază inițială a repornirii operațiunilor, cele două nave MSC Cruises care operează în Marea Mediterană pentru sezonul actual de vară vor întâmpina inițial doar oaspeții care sunt rezidenți în țările Schengen. În plus, itinerariile lor au fost proiectate în funcție de accesibilitatea porturilor, reducând, dacă este posibil, nevoia invitațiilor să utilizeze transportul public sau zborurile și au fost planificate împreună cu autoritățile.

 

MSC a prelungit voluntar oprirea operațiunilor navelor sale care operează din porturile americane din Caraibe până la 30 septembrie 2020. Această oprire are impact asupra navelor MSC Seaside și MSC Armonia, care erau programate să navigheze în regiune în această perioadă. De asemenea MSC a hotărât oprirea temporară a croazierelor în Europa de Nord până la sfârșitul sezonului curent, afectând croazierele programate să plece între 1 august și 18 octombrie și oprirea temporară a croazierelor în Canada și New England până la 22 octombrie 2020.

Iată noile opțiuni de anulare și modificare pentru linia de croaziere:

Pentru croazierele anulate de MSC (din forță majoră): – turiștii vor primi un voucher care reprezintă un credit pentru o croazieră viitoare, egal cu valoarea croazierei plătite inițial, – voucher-ul poate fi folosit pentru orice croazieră cu plecarea până în anul 2021, – în plus se va primi și un credit la bord în valoare de până la 100 € pe cabină pentru croazierele mai mici de 6 nopți, de până la 200 € pe cabină pentru croazierele de 7 sau mai multe nopți sau de până la 400 € pe cabină pentru croazierele de 21 sau mai multe nopți – creditul la bord este rambursabil, dacă nu va fi folosit.

Rezervările individuale sau de grup, existente: 

Pentru toți pasagerii care au rezervat deja o croazieră pentru sfârșitul lunii Martie, Aprilie*, Mai, Iunie 2020 și doresc să își modifice data plecării, MSC Cruises oferă posibilitatea ca aceștia să își reprogrameze croaziera, fără a percepe nicio taxa de modificare, dacă schimbarea se face cu până la 48 de ore înaintea plecării.

Condiții: – croaziera nou rezervată trebuie să se desfășoare în termen de 12 luni de la cea rezervată inițial, – noua croazieră trebuie să se desfășoare în aceleași destinații precum cea inițială, – croazierele care pot fi modificate conform condițiilor de mai sus sunt cele cu îmbarcare până pe 30 Iunie 2020, – în cazul anularii noii croaziere rezervate, aceasta se va supune condițiilor de anulare standard, aplicate pentru croaziera inițială, în funcție de data de plecare a acesteia. *pentru plecări anulate de către MSC Cruises, linia urmează să revină cu o procedura exactă.

 

Pentru toate rezervările noi, atât individuale cât și cele de grup: Linia de croazieră MSC aplică condiții mai flexibile pentru toate rezervările noi făcute începând cu Martie 2020 și confirmate până pe 31 Mai 2020. Aceste condiții se aplică doar la croazierele cu îmbarcare până pe 30 Noiembrie 2020, prin urmare: – depozit de doar 50 € pe persoană, – posibilitatea de a anula croaziera cu până la 22 de zile înainte de plecare, fără penalizări (doar pierderea depozitului) Sub 22 de zile până la plecare, se vor aplica condițiile standard de anulare.

 

Această politică nu se aplică pentru rezervările deja existente (rezervate înainte de martie 2020).

 

Valabilitatea si beneficiile cardului de loialitate MSC Voyagers Club sunt prelungite automat cu încă un an până în 31 decembrie 2021.

 

 

 Costa Cruises:

actualizat 16 septembrie 2020 

 

Costa Cruises a hotărât reluarea croazierelor din luna septembrie pentru Costa Deliziosa cu plecare din Trieste si Costa Diadema cu plecare din Genova, doar pentru cetățenii italieni iar din 1 octombrie 2020 toată flota Costa va relua croazierele.

 

Începând cu 27 septembrie 2020, vor fi puse în vânzare croaziere și pentru rezidenții din țările europene incluse în anexa 20 la Decretul prim-ministrului italian din 7 septembrie și anume: Austria, Belgia, Cipru, Croația, Danemarca , Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția și Regatul unit. În cazul în care vor fi emise noi decrete guvernamentale sau dispoziții cu privire la acest subiect, Costa își va adapta imediat reglementările și își va informa clienții.

 

Prima navă care va naviga pe 6 septembrie va fi Costa Deliziosa, care va naviga în fiecare duminică până pe 27 septembrie oferind croaziere cu plecare din Trieste pentru a vizita Bari, Brindisi, Corigliano-Rossano, Siracusa și Catania. Costa Diadema va urma pe 19 septembrie 2020, cu o croazieră de șapte zile din Genova în Mediterana de Vest, pentru a vizita Civitavecchia / Roma, Napoli, Palermo, Cagliari și La Spezia.

   

La 25 august 2020 Costa devine prima companie de croazieră care a obținut Certificarea RINA Biosafety Trust. RINA este o companie de certificare și clasificare a navelor, veche de peste 150 de ani, care a dezvoltat programul inovator de certificare a sistemului de management.

       Croazierele din luna septembrie vor fi rezervate exclusiv pentru oaspeții italieni, cu itinerarii de o săptămână în porturile italiene, permițând redescoperirea în siguranță a celor mai frumoase destinații din Italia.

Datele de plecare ale celor două nave sunt confirmate – Costa Deliziosa pe 6, 13, 20, 27 septembrie iar Costa Diadema pe 19 septembrie – în timp ce detalii suplimentare despre itinerarii vor fi anunțate cât de curând posibil. Compania speră că, începând cu luna octombrie, situația va permite primirea la bordul navelor sale și a oaspeților de alte naționalități.

Pentru a oferi cea mai bună experiență posibilă de vacanță, protejând în același timp siguranța oaspeților, a echipajului și a rezidenților comunităților locale vizitate, Costa Cruises a dezvoltat „Protocolul de siguranță Costa” pentru flota sa, incluzând noi proceduri de operare ca răspuns la COVID-19.

 

De asemenea Costa Cruises a hotărât anularea croazierelor în Nordul Europei pentru tot sezonul de vară 2020.

Suntem în strânsă legătură cu autoritățile sanitare internaționale și locale, guvernele și organizațiile în timp ce lucrăm pentru a ne pregăti sa reluăm operațiile. Avem deja în aplicare multe dintre protocoalele și resursele care sunt adoptate sub diferite forme de alte industrii și companii, inclusiv stații de dezinfectare a mâinilor de pe fiecare navă, proceduri de depistare a sănătății înainte de îmbarcare, scanere termice și instalații medicale complet funcționale pe fiecare navă. În plus, navele noastre sunt curățate riguros și igienizate în mod regulat cu un dezinfectant dovedit a fi extrem de eficient împotriva bolilor contagioase.

 

 

Pentru toate rezervările noi efectuate până la 30/6/2020, pentru croazierele cu data de plecare 2020 și  2021 (până în februarie 2021) oaspeții au posibilitatea de a anula sau muta rezervarea pentru o nouă croazieră, fără taxe, cu până la 48 de ore înainte de data plecării.

 

Ca industrie, ne concentrăm pe modalități de introducere a unor proceduri de îmbarcare și mai stricte, protocoale suplimentare de sănătate publică și sanitare la bord, capacități de monitorizare, aranjamente de carantină și îngrijire la malul țării pentru oaspeți și echipaj, urmând un proces care va fi ghidat de experți de conducere în sănătate publică. În plus, ca o companie globală, Costa și celelalte mărci Carnival Corporation vizitează anual peste 700 de destinații, astfel că vom colabora strâns cu comunitățile locale din întreaga lume pentru a ne asigura că suntem întotdeauna în conformitate cu liniile directoare, protocoalele și reglementările locale din locurile în care vizita. Deși este încă prea devreme pentru a oferi informații suplimentare despre care vor fi planurile noastre exacte, este important să reținem că revenirea noastră la serviciu va include orice protocoale operaționale îmbunătățite și ghiduri de adunare socială care sunt în vigoare la momentul reluării. a operațiunilor de croazieră.

Când îi întâmpinăm pe oaspeți la bord, putem spune că vom fi foarte bine pregătiți să ne asumăm cea mai mare responsabilitate, care este sănătatea, siguranța și bunăstarea oaspeților noștri, oamenii și locurile pe care le vizităm și echipajul nostru, împreună cu respectarea și protejarea mediului.

 

Datorită continuării situației de urgență legată de pandemia globală a Covid-19 și cu continuarea măsurilor de izolare, precum închiderea porturilor și restricțiile privind circulația persoanelor care nu permit de fapt să funcționeze, Compania prelungește suspendarea pe toată luna iunie. Costa Crociere face măsuri pentru a informa atât agenții de turism, cât și oaspeții afectați de schimbări și li se va garanta o reprotejare în conformitate cu legislația aplicabilă, care oferă cea mai mare garanție în această situație de urgență.

 

Alegeți o croazieră cu data de plecare până la 30 noiembrie 2020:

Rezervați croaziera înainte de 31 mai 2020 și alegeți dintre fascinantele itinerarii în Mediterana, Europa de Nord, Dubai și Emiratele Arabe Unite, sau Orientul Îndepărtat, cu plecări până la 30 noiembrie 2020.

    

Puteți anula croaziera cu până la 48 de ore înainte de plecare:

Aveți până la 48 de ore înainte de data de plecare pentru a amâna croaziera pentru o altă dată și destinație.

 

Primiți un voucher pentru o croazieră viitoare:

Primiți un voucher pentru o croazieră viitoare în valoare cu suma plătită pentru a rezerva o nouă croazieră! Puteți folosi voucher-ul pentru o croazieră viitoare cu plecare înainte de 20 noiembrie 2021.

 

 

 

 

Holland America

Holland America a hotărât reluarea croazierelor din 15 decembrie 2020. Orice croazieră rezervată cu linia de croaziere Holland America beneficiază de noua politică de anulare Rezervați cu Încredere” care le oferă clienților o mai mare flexibilitate pentru a modifica data plecării sau pentru a anula rezervarea. Pasagerii care au plătit integral croaziera și a căror croazieră a fost  anulată de HOLLAND AMERICA vor primi automat un voucher în valoare de până la 125% din suma achitată, voucher ce va putea fi folosit pentru croaziere cu plecări până în 31 decembrie  2022. Pasagerii care aleg să nu folosească voucher-ul pentru croaziere viitoare pot alege să primească o rambursare de 100% din suma achitată.

  

Princess Cruises

Princess Cruises a hotărât reluarea croazierelor din 16 decembrie 2020. Pasagerii ale căror croaziere au fost  anulate de Princess Cruises vor primi un voucher ce va putea fi folosit pentru croaziere cu plecări până la 1 Mai  2022.

  

Cunard Cruises

Cunard Cruise Line a hotărât reluarea croazierelor pentru o parte din vapoarele companiei din data de 26 martie 2021.

 

 

Royal Caribbean

 

Royal Caribbean International a hotărât reluarea croazierelor din 1 noiembrie 2020. Orice croazieră rezervată cu Royal Caribbean International, Celebrity Cruises și Azamara beneficiază de noua politică de anulare Navigați cu Încredere” care le permite clienților să-și anuleze orice rezervare de croazieră cu data de plecare până la 31 iulie 2020, cu până la 48 de ore înainte de plecare, primind un credit de 100% din tariful croazierei, sau contravaloarea depozitului în proportie de pâna la 100% în funcție de numărul de zile rămase până la plecare și de tipul de depozit ales inițial de client (depozit rambursabil sau nerambursabil). Creditul returnat îl pot folosi pentru o rezervare ulterioară, pe aceeași linie de croaziere, cu o dată de călătorie de până la 31 decembrie 2021. Această nouă politică de anulare se va aplica atât rezervărilor nou create cât și rezervărilor deja existente.

 

Celestyal Cruises

Operatorul de croaziere mediteraneean Celestyal a anulat toate croazierele până în primăvara viitoare. Linia de croaziere, care a fost una dintre primele care a suspendat operațiunile de croazieră la jumătatea lunii martie, a declarat că va relua croazierele din ​​martie 2021.

Croaziere

Croaziere Mediterana, croaziere Europa, croaziere fiorduri, croaziere exotice, croaziere Caraibe, croaziere America de Sud, croaziere Asia, croaziere Emiratele Arabe, croaziere Africa, croaziere America

Powered by

© Copyright 2001 - 2022